Το Καλοκαίρι: Βούλγαροι αστυνομικοί θα τηρούν τη δημόσια τάξη στην Ελλάδα

Ιανουάριος 25, 2011.

Σόφια.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Καλίν Γκεορφκίεφ και ο αναπληρωτής Διευθυντής της Ελληνικής Αστυνομίας Ιωάννης Ραχοβίστας, πρόκειται να υπογράψουν τους κανόνες και τις υποχρεώσεις για το έργο των κοινών περιπολιών στο βουλγαρικό χειμερινό θέρετρο του Μπάνσκο (φωτό).

Η πρώτη ομάδα των Ελλήνων αστυνομικών ανέλαβε καθήκοντα στο θέρετρο στις 17 Ιανουαρίου. Υπάρχουν ανάλογες κοινές ομάδες με ρουμάνους και γερμανούς αστυνομικούς.

Σε συνέντευξή τους στο πρακτορείο Focus , ο Γκεοργκίεφ εξήγησε το έργο και τις αρχές των Ελλήνων αστυνομικών ως εξής:

« Θα εργάζονται κυρίως για την εξασφάλιση της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας σε συνεργασία με τους συναδέλφους μας από το περιφερειακό αστυνομικό τμήμα στο Μπανσκο. Θα φορούν ελληνικές στολές, αλλά, δεν θα έχουν το δικαίωμα αν φέρουν όπλα. Θα πρέπει να εστιάζουν την προσοχή τους κυρίως στους Έλληνες τουρίστες».

Σύμφωνα με τις στατιστικές το 30% των 80.000 τουριστών στο Μπάνσκο, στη διάρκεια της προηγούμενης τουριστικής περιόδου είχαν την ελληνική ιθαγένεια.

Στο μεταξύ, Βούλγαροι αξιωματικοί της αστυνομίας, θα τηρήσουν τη δημόσια τάξη στην Ελλάδα, κατά τη θερινή τουριστική σεζόν στα πλαίσια της αρχής της ανταπόδοσης.

--

Τίτλος: «Bulgarian police officers to exert control in Greece in summer, says official»
Δημοσίευση: FOCUS News Agency

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος