Κοσσυφοπέδιο: Οι Μεγάλες Δυνάμεις γνώριζαν για το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων...

Ιανουάριος, 5, 2011.

«Νομίζω ότι η διαδικασία για την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου θα εξακολουθήσει να συναντά εμπόδια και η πολιτική του Βελιγραδίου, σε ενδεχόμενο διάλογο με την Πρίστινα θα ενισχυθεί»,δήλωσε Gerard Gallucci, πρώην αμερικανός διπλωμάτης και περιφερειακός εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

Οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, γνώριζαν για αυτά που περιλαμβάνονται στην έκθεση του Ντίκ Μάρτι, για εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων στο Κοσσυφοπέδιο. Οι μεγάλες δυνάμεις είχαν πληροφορίες από πρώτο χέρι για τη μακρά ιστορία με τον UCK, είπε ο αμερικανός διπλωμάτης.

« Δεν έχει σημασία τι απέγιναν σήμερα τα ανθρώπινα σώματα, όλοι γνωρίζουν ότι στην υπόθεση αυτή συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη της διεθνούς εγκληματικότητας και της διαφθοράς. Οι αξιωματούχοι των μεγάλων δυνάμεων προσπερνούσαν το ζήτημα αυτό για να μην προκαλούν τους Αλβανούς. Κι εμείς συμφωνήσαμε να μην δημιουργήσουμε περισσότερα προβλήματα», δήλωσε ο Gallucci σε συνέντευξή του στην σερβική εφημερίδα ‘Politika’.

Από την άποψη των πολιτικών συνεπειών, ο αμερικανός δήλωσε ότι η έκθεση είναι σαφής. Σε αυτήν αναφέρεται και υποδεικνύεται η ηγεσία του Κοσσυφοπεδίου.

Ωστόσο, ο αμερικανός διπλωμάτης δήλωσε ότι οι Μεγάλες Δυνάμεις και ιδίως οι ΗΠΑ, δεν είχαν κάποιο χειροπιαστό στοιχείο για τον Χασίμ Θάτσι. Συνεπώς, πιθανολογείται, ότι ο Θάτσι θα επιβιώσει ως πρωθυπουργός, με τη λογική να αποφευχθεί αναταραχή στο Κοσσυφοπέδιο.
--
Τίτλος Άρθρου: «Галучи: Големата петорка знаела за трговијата со човечки органи»
Δημοσίευση: Вечер, 5.1.2011.

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος