Σκοπιανό –αλβανικά σύνορα: Κατασχέθηκαν αυτόματα όπλα, πυρομαχικά, χειροβομβίδες

Ιανουάριος 12, 2011.
Σκόπια.
Το περασμένο Σάββατο, στην διάρκεια έρευνας σε σπίτι στο χωριό Όκτισι (Октиси) στην περιοχή της Στρούγκας, των σκοπιανο-αλβανικών συνόρων, η αστυνομία κατέσχεσε όπλα, πυρομαχικά και χειροβομβίδες.

Όπως αναφέρθηκε, από το υπουργείο Εσωτερικών, τα όπλα βρέθηκαν στο σπίτι του 56χρονου Α.Κ (αναφέρονται μόνο τα αρχικά του ονόματός του) στο χωριό Όκτισι. Συγκεκριμένα βρέθηκαν αυτόματα τουφέκια, 106 σφαίρες για αυτόματο διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών, πέντε χειροβομβίδες απλές, πέντε χειροβομβίδες –αναπτήρες και άλλα αντικείμενα.

Τα όπλα και τα πυρομαχικά ήταν κρυμμένα σε υπόγειο δωμάτιο, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως εργαστήριο του Α.Κ. και ήταν εγκιβωτισμένα σε δύο μαύρες σακούλες από καμβά.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα δόθηκαν για ανάλυση, ενώ ο ιδιοκτήτης που τα είχε παράνομα κρατείται στην Ασφάλεια της κοντινής πόλης Στρούγκα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά την πλήρη εξέταση της υπόθεσης, για την κατοχή στρατιωτικού υλικού, θα ασκηθεί ποινική δίωξη για παράνομη κατοχή, μεταποίηση και εμπορίας όπλων.

Ωστόσο, δεν ανακοινώθηκε από πού έγινε η προμήθεια των όπλων και τι σκοπό εξυπηρετούσαν.

--

Τίτλος άρθρου: «Запленети оружје, муниција и рачни бомби»
Δημοσίευση: ВЕСТ, 12.1.2011

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος