Βουλγαρία: Τα κρούσματα της ηπατίτιδας Α, πολλαπλασιάζονται…

Ιανουάριος 5, 2011.

Σόφια.

«Οι διαθέσιμες ποσότητες εμβολίων κατά της ηπατίτιδας Α είναι απίθανο να αρκέσουν για όλους, ώστε να προστατευτούν από την ασθένεια. Εάν πρέπει να εμβολιαστούν ακόμα και οι συγγενείς των μολυσμένων δεν θα φθάσουν», δήλωσε στο πρακτορείο ‘Φόκους’ ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φαρμακείων Νικολάι Κοστόφ.

Προς το παρόν παρουσιάζεται μια εκτεταμένη αύξηση της ασθένειας στις πόλεις Στάρα Ζαγκόρα, Χάσκοβο, Πλοβντίν (Φιλιππούπολη), όπου και η ζήτηση του εμβολίου έχει πολλαπλασιαστεί.

Βασικά, υπάρχουν δύο τύποι εμβολίων κατά της ηπατίτιδας Α που χορηγούνται από δύο κορυφαίες εταιρίες αλλά στην τρέχουσα αγορά μας, υπάρχει ένας τύπος και σε περιορισμένο αριθμό.

«Ο αριθμός των υπαρχουσών εμβολίων, αποσκοπούσε σε μια κανονική κατανάλωση του, ο οποίος πραγματικά δεν ήταν μεγάλος», είπε ο Κοστόφ.

Επεσήμανε ακόμη ότι οι ξένοι επισκέπτες της χώρας θα πρέπει, απαραίτητα, να εμβολιάζονται πριν επισκεφτούν τη Βουλγαρία, αν και η χώρα – σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας- κατατάσσεται σε μέτριο κίνδυνο μόλυνσης από ηπατίτιδα Α. Αυτό ισχύει κυρίως για τους Σκανδιναβούς τουρίστες, επισημαίνει το δημοσίευμα.

--

Αναφέρεται σε: Βουλγαρία: Εκτός ελέγχου η ηπατίτιδα Α, στη Stara Zagora


Τίτλος άρθρου: «Николай Костов: Ваксините срещу хепатит А в страната няма да стигнат при повишено търсене»

Δημοσίευση: Информационна Агенция "Фокус". 5.1.2011.

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος