Σερβία: Το ΝΑΤΟ γνώριζε για τα εγκλήματα του Κοσσυφοπεδίου

Ιανουάριος 25, 2011.



Η βρετανική εφημερίδα Guardian, δημοσίευσε απόρρητα έγγραφα στα οποία αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, είναι ένας από τους αρχηγούς της οργανωμένης εγκληματικής ομάδας αφαίρεσης και εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων, όπως αναφέρθηκε σήμερα από το σερβικό σταθμό B92.

Το ραδιόφωνο ανακοίνωσε ότι η τα έγγραφα τα δημοσιεύει η βρετανική Guardian την ημέρα κατά την οποία η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα εξετάσει την έκθεση του Dick Marty για την πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Στα έγγραφα της Συμμαχίας, αναγράφονται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές δυνάμεις είχαν εξοικειωθεί με τους εγκληματικούς δεσμούς των μελών της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου.

Σύμφωνα με τα απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα, ο ανώτερος αξιωματούχος του κόμματος Θάτσι, Dzhavid Halite, ήταν συνδεδεμένος με την αλβανική μαφία την οποία έλεγχε ο Χασίμ Θάτσι.

Ο Χαλίτε ήταν πρώην πρόεδρος της εφοδιαστικής επιτροπής του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου (UCK) και νυν βουλευτής και μέλος της ηγεσίας του κόμματος του Κοσσοβάρου πρωθυπουργού.



--

Τίτλος: «НАТО имал информация за престъпните връзки на членовете на косовското правителство»

Δημοσίευση: Информационна Агенция "Фокус", 25.1.2011.

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος