Επιτέλους! : Η Ζιμπάμπουε αναγνώρισε τα Σκόπια ως ‘Μακεδονία’…

 'Ιστορική Στιγμή': ο Μουγκάμπε ανακοινώνει την αναγνώριση των Σκοπίων ως 'Μακεδονία'!
Ιανουάριος 14, 2011.

«Η Ζιμπάμπουε αναγνώρισε τη Βαρντάρσκα με το συνταγματικό της όνομα, αλλά αυτό δεν πρέπει να θεωρηθεί ως επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής του κράτους»
Τα παραπάνω αναφέρει το σκοπιανό κανάλι Α1.
«Αν η αναγνώριση από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν στη διαδικασία του ονόματος, τότε τι περιμένουμε από μια απομονωμένη χώρα και με πληθώρα κυρώσεων του δημοκρατικού κόσμου» αξιολόγησε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, των πρώτων χρόνων της ανεξαρτησίας τους.

«Αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ‘αυτογκόλ’, δηλαδή, έχουμε συνάψει σχέσεις με μια χώρα με την οποία η ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν αναστείλει τις διπλωματικές τους σχέσεις», δήλωσε ο Ντένκο Μαλέσκι, ο πρώτος υπουργός εξωτερικών του σκοπιανού κράτους.


Μια άλλη συνάντηση που είχε γίνει με τον πρόεδρο της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, τον Νοέμβριο, θεωρήθηκε ότι πίσω από αυτήν κρυβόταν ένα ‘Deal’.

Σε αντάλλαγμα για την αναγνώριση των Σκοπίων ως ‘Μακεδονία’ από τον Μουγκάμπε – τον οποίον κανένας δεν επιδιώκει να συναντήσει-, ο Γκρουέφσκι του παρείχε ένα φθηνό λαϊκίστικο τέχνασμα (σημειώνει το σκοπιανό Α1).

«Βασικά δεν ξέρουμε που να πάμε να κυνηγήσουμε, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος μας, μια αριστερά- μια δεξιά, από τη Συρία έως τη Ζιμπάμπουε και απομακρυνόμαστε από τα δύσκολα και ισχυρότερα σχέδια ολοκλήρωσης που είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, όπως ο κάθε φτωχός σπουδαστής που αντί να δώσει εξετάσεις αλλάζει σχολείο επιδιώκοντας να βρει κάποια λύση», είπε ο Μαλέσκι.

Η Ζιμπάμπουε δυνάμει των κυρώσεων της ΕΕ και των ΗΠΑ έχει χαρακτηριστεί αυταρχικό καθεστώς και ο πρόεδρος Μουγκάμπε συγκρίνεται συχνά με τον Αδόλφο Χίτλερ.

Στο λαό της χώρας αυτής της αφρικανικής χώρας για να μην πεθάνει από την πείνα οι ευρωπαϊκές χώρες στέλνουν ενισχύσεις αποκλειστικά μέσω των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και διεθνών ανθρωπιστικών οργανισμών

Ο πρόεδρος Μουγκάμπε και η κυβέρνησή του έχουν ταξιδιωτική απαγόρευση σε Ευρώπη και Αμερική.

--

Τίτλος : «Зимбабве ја призна Македонија под уставното име» - της Тања Милевска


Δημοσίευση: А1 Телевизија, 14.01.2011 14:39

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος