Συμβούλιο της Ευρώπης: εγκρίθηκε η έκθεση για το οργανωμένο έγκλημα στο Κοσσυφοπέδιο

Ιανουάριος, 25, 2011.



Ο Dick Marty κατά την παρουσίαση της έκθεσης για την απάνθρωπη μεταχείριση των ανθρώπων και το εμπόριο οργάνων στο Κοσσυφοπέδιο, στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο στις 25 Ιανουαρίου του 2011

Στρασβούργο.

Με 169 ψήφους υπέρ και 8 κατά εγκρίθηκε η έκθεση την οποία κατέθεσε στο Συμβούλιο της Ευρώπης ο εισηγητής Dick Marty για το οργανωμένο έγκλημα στο Κοσσυφοπέδιο και το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων.

Στην εξέταση αυτού του ψηφίσματος – το οποίο περατώθηκε στις τέσσερις το απόγευμα σήμερα- η αλβανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Ιλίρ Ρουσμαϊλί, παρουσίασε ορισμένες τροπολογίες που απορρίφθηκαν, όμως, από την πλειοψηφία των μελών της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η μόνη τροποίηση που έγινε, στη εν λόγω έκθεση, ήταν η αλλαγή του τίτλου που έγινε: « Έρευνα για τους ισχυρισμούς της απάνθρωπης μεταχείρισης και το εμπόριο οργάνων στο Κοσσυφοπέδιο», σε αυτήν την αλλαγή συμφώνησε και ο εισηγητής Ντίκ Μάρτι.

Οι περισσότεροι από τους ευρωβουλευτές που έλαβαν μέρος στη συζήτηση που διεξήχθη σήμερα στο Στρασβούργο υποστήριξαν την έκθεση του Dick Marty σχετικά με τους ισχυρισμούς για διακίνηση οργάνων στο Κοσσυφοπέδιο από μέλη του Απελευθερωτικού Στρατού Κοσσυφοπεδίου (UCK).



--
Τίτλος : Me 169 vota pro dhe 8 kundër miratohet rezoluta e Dik Martit

Δημοσίευση: Botasot, 25.1.2011

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος