Η Γερμανία απειλεί με ανάκληση της απελευθέρωσης της βίζας για Βαλκάνια

Ιανουάριος 5, 2011.


Η άρση των θεωρήσεων για τους πολίτες της πΓΔΜ και της Σερβίας, από το Δεκέμβριο του 2009, είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες άτομα να ξεχυθούν προς τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ζητώντας άσυλο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Dello» της Σλοβενίας, η κατάργηση του καθεστώτος της βίζας για του πολίτες της Αλβανίας και της Βοσνίας, θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των αιτούντων άσυλο στις ευρωπαϊκές χώρες.

«Οι αιτούντες άσυλο, σχεδόν χωρίς εξαίρεση, δεν έχουν στοιχεία τα οποία συνηγορούν στην απόδοση ασύλου, οι περισσότεροι αποδίδονται εγγράφως σε πολιτικά, εθνικά ή θρησκευτικά αίτια», γράφει η εφημερίδα.

Επιπλέον η σλοβενική εφημερίδα γράφει ότι οι αιτούντες άσυλο «στις χώρες τους αποτελούν στόχο εκβιαστών, οι οποίοι του υπόσχονται χρήματα ή εργασία στη Γερμανία ή τουλάχιστον ότι θα λάβουν αμέσως άδεια παραμονής»

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Joachim Hermann, αναφερόμενος στα παραδείγματα της κατάχρησης του θεσμού του ασύλου, δήλωσε ότι « κινδυνεύει να ανακληθεί το καθεστώς της απελευθέρωσης των θεωρήσεων, αν η συμπεριφορά αυτή των πολιτών από τις χώρες αυτές δεν σταματήσει».

--

Τίτλος άρθρου: «Gjermania kërcënon me rivënien e vizave për Ballkanin»
Δημοσίευση: Start, 2011-01-04 16:31


Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος