Gazeta Shqiptare : Οι Βρυξέλλες χαιρετίζουν την παραίτηση του Ιλίρ Μέτα


Ιανουάριος 15, 2011.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε.) εξέφρασε την ικανοποίησή της για την παραίτηση του αντιπροέδρου της αλβανικής κυβέρνησης, Ιλίρ Μέτα, μετά από το βίντεο (φωτό) που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Fiks Fare», της αλβανικής τηλεόρασης ‘Top Channel’, και στο οποίο υποτίθετο ότι ο αλβανός αντιπρόεδρος διαπραγματευόταν μίζα 700 χιλιάδων ευρώ.

Μάλιστα, η εκπρόσωπος της Ε.Ε. , Νατάσα Μπάτλερ, τόνισε ότι η έρευνα για το σκάνδαλο αυτό πρέπει να γίνει χωρίς κανένα εμπόδιο.

Η Μπάτλερ, η οποία είναι εκπρόσωπος για θέματα διεύρυνσης, ανέφερε ότι πρέπει να τιμωρηθούν όλα τα πρόσωπα που θα κηρυχθούν ένοχα από τη δικαιοσύνη.

«Κρατούμε υπόψη μας, τη απόφαση του πρωθυπουργού, Σαλί Μπερίσα, να αποδεχθεί την αμετάκλητη παραίτηση του κ. Meta, του αναπληρωτή πρωθυπουργού»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιλίρ Μέτα έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, ανακοινώνοντας ότι άρει τη βουλευτική ασυλία του προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει κάθε βήμα που βοηθά το έργο της έρευνας και της ενδεχόμενης δίωξης, ως μια θετική συμβολή στην ενίσχυση του κράτους δικαίου στην Αλβανία.

»Περιμένει τώρα το νομικό σύστημα της Αλβανίας να λειτουργήσει πλήρως και με αμερόληπτο τρόπο.

»Η ανακριτική διαδικασία πρέπει να γίνει χωρίς εμπόδια για την ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης και πρέπει να ακολουθήσει η δίωξη – κατά περίπτωση- και η τιμωρία όλων όσων κηρυχθούν ένοχοι», τόνισε χαρακτηριστικά η Νατάσα Μπάτλερ.

--

Τίτλος: «Brukseli: Mirëpresim aktin e Ilir Metës»
Δημοσίευση: Gazeta Shqiptare, 15.1. 2011.



Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος