Κοσσυφοπέδιο: Ο ΟΗΕ γνώριζε από το 2003, για το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων (!)


Φεβρουάριος 19, 2011.
Η Γαλλική τηλεόραση, France 24,  αποκάλυψε μια μυστική έκθεση, σχετικά με το εμπόριο οργάνων στο Κοσσυφοπέδιο.
Το έγγραφο υποβλήθηκε  στον ΟΗΕ το 2003, πέντε χρόνια πριν αρχίσει το δικαστήριο στη Χάγη, για τα εγκλήματα πολέμου  που διαπράχτηκαν στο Κοσσυφοπέδιο.
Το 2008 η πρώην Γενική Εισαγγελέας του Διεθνούς Δικαστηρίου Εγκλημάτων Πολέμου στη Χάγη, Κάρλα Ντε Πόντε, για πρώτη φορά, παραδέχθηκε δημόσια τη δραστηριότητα εγκληματικών ομάδων,   στην εμπορία ανθρωπίνων οργάνων στο Κοσσυφοπέδιο.


Η αναφερόμενη μυστική έκθεση συντάχθηκε από την UNMIK – Δύναμη του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο. Σύμφωνα με τους ειδικούς η διακίνηση του εμπορίου των ανθρωπίνων οργάνων άρχισε μετά τον πόλεμο, το 1999 και το 2000.
Από το έγγραφο καθίσταται σαφές ότι οι ανώτεροι αξιωματούχοι του  Απελευθερωτικού Στρατού Κοσσυφοπεδίου (UCK) πωλούσαν ανθρώπινα όργανα έξω από την επικράτεια του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας.
Τα θύματα ήταν κυρίως Σέρβοι, αλλά υπήρχαν μεταξύ αυτών και νεαρά κορίτσια από την Ανατολική Ευρώπη τα οποία είχαν μεταφερθεί παράνομα και κρυφά  σε σπίτια της Αλβανίας.
Ορισμένα από τα θύματα βασανίστηκαν μέχρι θανάτου και στη συνέχεια  μετά την αφαίρεση των οργάνων τα σώματά τους τα έκαιαν, σύμφωνα με την αναφορά του ‘France 24’.
Η έκθεση αυτή παραδόθηκε στις δυνάμεις EULEX,  οι οποίες ήταν υποχρεωμένες να διερευνήσουν όλα τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο έδαφος της πρώην Σερβικής επαρχίας.
---
-- Τίτλος : «ОН во 2003. година знаеле за трговијата со органи во Косово!»
Δημοσίευση: ИНПРЕС, 19.2.2011.