Σερβία: «Δέκα χιλιάδες άτομα αναζητούν τον Μλάντιτς»Φεβρουάριος 23, 2011.

Το Βελιγράδι έχει δεσμευθεί
για τη σύλληψη των Μλάντιτς και Χάντζιτς

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, επανέλαβε σε συνέντευξή του με τον Πρέσβη της Χάγης, Εισαγγελέα Σερζ Μπράμερζ, ότι το Βελιγράδι είναι πλήρως αφοσιωμένο στην ανεύρεση και σύλληψη των κατηγορουμένων από το Δικαστήριο της Χάγης, για εγκλήματα πολέμου, των  Ράτκο Μλάντις και Γκόραν Χάντζιτς.
Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου της προεδρίας, ο Τάντιτς μετέφερε στον Μπράμερζ ότι η Σερβία θα συνεχίσει την συνεργασία της για την ολοκλήρωση των διαδικασιών με το Δικαστήριο της Χάγης.
«Οι Υπηρεσίες Ασφαλείας, οι δικαστικές έρευνες και η Ομάδα Δράσης δραστηριοποιούνται εντατικά για την σύλληψη των φυγάδων και όλοι όσοι ασχολούνται με την αναζήτησή τους κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τους εντοπίσουν και να τους οδηγήσουν στο Δικαστήριο της Χάγης» τόνισε ο Σέρβος πρόεδρος.


Ο Τάντιτς συζήτησε επίσης  με τον πρέσβη, το ζήτημα της εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων στο Κοσσυφοπέδιο και επανέλαβε την πρότασή του για διενέργεια πλήρους και ανεξάρτητης έρευνας, «όπως αυτή καθορίζεται από την έκθεση του Dick Marty, την οποία κατέθεσε στο Συμβούλιο της Ευρώπης», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
Στο μεταξύ ο Σέρβος εισαγγελέας Εγκλημάτων Πολέμου, Βλάντιμιρ Βούξεβιτς σχολιάζοντας τις παρατηρήσεις του Μπράμερζ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι για την αναζήτηση των φυγάδων της Χάγης,  η Σερβία δεν έχει διαθέσει επαρκή αριθμό ατόμων, δήλωσε με έμφαση:
«Ο Μλάντιτς και Χάντιτς  παρακολουθούνται καθημερινά από 10.000 άνθρωπους στη Σερβία, έχουμε μοιράσει σχετικά φυλλάδια με τις φωτογραφίες τους, ώστε, αν εντοπιστούν, να ειδοποιηθούμε άμεσα ».


 --
Τίτλος : Haške optuženike svakodnevno traži 10.000 ljudi
Δημοσίευση: Beta,  22.2.2011.