Σκόπια: Αντιδράσεις ΗΠΑ και ΕΕ για επεισόδια Αλβανών και Σλάβων


Φεβρουάριος 13, 2011. Βίντεο

Η αμερικανική πρεσβεία στην πΓΔΜ, κάλεσε για ηρεμία, μετά τις συγκρούσεις μεταξύ Αλβανών και Σλάβων, στο Φρούριο των Σκοπίων.
Στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε αναφέρει ότι η Πρεσβεία παρακολουθεί με προσοχή την κατάσταση και καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη  να βρουν λύσεις στις διαφορές τους μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου.


Άμεση ήταν και η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου από το γραφείο που διατηρεί στην σκοπιανή πρωτεύουσα ζητήθηκε  από τους Αλβανούς και τους Σλάβους να αφήσουν τους νόμιμους εκπροσώπους τους να επιλύσουν το ζήτημα το οποίο ανέκυψε με την ανέγερση της χριστιανικής εκκλησίας στο κάστρο της πόλης.
«Προς το παρόν, η ασφάλεια και συνύπαρξη των εθνοτήτων στη χώρα είναι το σημαντικότερο. Όσον αφορά την ανέγερση  της εκκλησίας στο παλαιό φρούριο των Σκοπίων, είναι προτιμότερο να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά και τα όποια σχέδια πρέπει να τίθενται πρώτα σε δημόσια διαβούλευση», αναφέρει  η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της  ΕΕ, στα Σκόπια.
«Ο πολιτικός διάλογος πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα  και ως μέσο υπέρβασης των διεθνικών εντάσεων», τονίζει, επίσης, η ανακοίνωση της ΕΕ.
 Σχετικό Βίντεο:

Τίτλος: «SHBA, BE reagojnë për incidentin në Shkup»

Δημοσίευση: Botasot, 13.2.2011.