Χαμός στην Ελλάδα- Υποσχέσεις Παπανδρέου στην Φινλανδία


Φεβρουάριος 23, 2011.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις στην Ελλάδα έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν τους διαδηλωτές που επιχείρησαν να λεηλατήσουν το κτίριο του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην Αθήνα» γράφουν τα βαλκανικά μέσα ενημέρωσης.

«Έριχναν πέτρες και πλαστικά μπουκάλια. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος», είπε ένας ανώνυμος αστυνομικός.


Οι κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα, των οποίων τα μέλη ανέρχονται σε 2,5 εκατ. εργαζομένων, στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, σήμερα πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη απεργία στην Ελλάδα αυτό το έτος και η οποία στρέφεται κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης τα οποία επηρεάζουν κυρίως τους εργάτες, τους υπαλλήλους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους.

Ένα συγκλονιστικό στιγμιότυπο  από τις διαδηλώσεις μας απέστειλαν τα  taxalia


Ο Παπανδρέου στην Φιλανδία: «Μην ανησυχείτε, θα πληρώσουμε τα χρέη μας»

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, μετά τη συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα  Μέρκελ, χθες, στο Βερολίνο, σήμερα επισκέφθηκε την Φιλανδία.
Σε σχετική ομιλία του δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει υποχρεωμένη σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των οικονομικών της προβλημάτων.
Η ομιλία του Παπανδρέου έγινε σε μια στιγμή κατά την οποία η Αθήνα επιδιώκει να παρατείνει την προθεσμία για την αποπληρωμή της οφειλής της.
«Μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι θα πληρώσουμε το χρέος. Οι Φιλανδοί  φορολογούμενοι να μην φοβούνται. Θα σας επιστραφούν όλα με τους τόκους», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε κοινή συνέντευξη τύπου με την πρωθυπουργό της Φινλανδίας Μαρί Κιβινιέμι.
Ο Παπανδρέου πραγματοποιεί ευρωπαϊκή περιοδεία, στην προσπάθειά του να παρατείνει την προθεσμία αποπληρωμής του δανείου των 110 δις ευρώ, που χορηγήθηκαν στην χώρα του από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

--
Τίτλος : «Папандреу: Грција ќе си го врати долгот»
Δημοσίευση: Kurir, 23.2. 2011.