Κοσσυφοπέδιο: Κυρώσεις στον Τύπο ζητά ο αμερικανός πρέσβης


Φεβρουάριος 24, 2011.
Ο Μπεχτζέτ Πασόλι ανέλαβε από σήμερα τα καθήκοντα Προέδρου του Κοσσυφοπεδίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας η οποία απέφυγε να αναφερθεί  στο σκάνδαλο των μηνυμάτων «sms» τα οποία δημοσιεύονται  σε εφημερίδες της Πρίστινας.
Συγκεκριμένα, πολλές εφημερίδες δημοσιεύουν το περιεχόμενο των μηνυμάτων μεταξύ του Πασόλι και του αμερικανού Πρέσβη στην Πρίστινα, σχετικά με τους συνδυασμούς της ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο, όταν καταστάθηκε σαφές ότι η εκλογή του, μπορούσε να αποτύχει, λόγω μη επαρκούς υποστήριξης προς το άτομό του.


Αντίθετα με τον νέο Πρόεδρο, έπραξε ο αμερικανός πρέσβης, Κρίστοφερ Ντελ, ο οποίος απαίτησε να γίνει έρευνα στα μέσα ενημέρωσης για τα δημοσιεύματα αυτά τα οποία καθόρισε ως ιδιωτική αλληλογραφία με τους πολιτικούς του Κοσσυφοπεδίου.
Πέρα όμως από αυτό, η αμφισβήτηση της εκλογής του νέου προέδρου άρχισε από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων αφού τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατέφυγαν στο Συνταγματικό Δικαστήριο για παράβαση του Συντάγματος, επειδή πιστεύουν ότι οι ψηφίσαντες στην κοινοβουλευτική αίθουσα δεν ήταν αρκετοί ώστε να υπάρχει απαρτία.
--
Τίτλος: «Амбасадорот на САД во Косово бара санкционирање медиуми»
Δημοσίευση: Alsat-M, 24.2.2011.