Σερβία-διαμαρτυρία: «Μην πουλάτε όπλα στον Καντάφι»


Φεβρουάριος 28, 2011.
Βελιγράδι.
Ακτιβίστριες της ΜΚΟ ‘Γυναίκες στα Μαύρα’, συγκεντρώθηκαν  σήμερα το πρωί στην πλατεία Δημοκρατίας του Βελιγραδίου, για να διαδηλώσουν την υποστήριξή τους στους επαναστάτες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής και κάλεσαν το σερβικό κράτος να προβεί σε σαφή ανακοίνωσή του για την καταδίκη των δικτατορικών και διεφθαρμένων καθεστώτων των δύο περιοχών.
Οι ακτιβίστριες έφεραν πανό που έγραφαν:
«Σταματήστε τις εξαγωγές όπλων στην Λιβύη»
«Αλληλεγγύη στο επαναστατικό κίνημα της Λιβύης»
«Αλληλεγγύη στις αδελφές μας στη Λιβύη, στις χώρες του Μαγκρέμπ και της Μέσης Ανατολής»


«Ενώνουμε τις φωνές μας μαζί με τον μεγάλο αριθμό των οργανώσεων και δικτύων για την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών σε όλον τον κόσμο και απαιτούμε το λιβυκό καθεστώς του δικτάτορα Καντάφι να σταματήσει αμέσως την σφαγή τις θηριωδίες κατά των ίδιων των πολιτών του. Εκφράζουμε τον βαθύτατο σεβασμό και την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες που έχουν βασικό ρόλο στις μη βίαιες πολιτικές διαμαρτυρίες», αναφέρει η διακήρυξη  των «Γυναικών με τα Μαύρα».
Ο οργάνωση αυτή απαίτησε να σταματήσουν οι σερβικές εξαγωγές και πωλήσεις όπλων σε δικτατορικά καθεστώτα της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, επειδή τα όπλα αυτά θα στραφούν κατά των πολιτών τους.
--
Δημοσίευση: Beta, 28.2.2011.