“Οι τρομοκράτες οργανώνονται στην Ελλάδα”


Φεβρουάριος 13, 2011.



Γνωστός Λιβανέζος τρομοκράτης έχει συνεργάτες σε πολλές ευρωπαϊκές  χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, γράφει σήμερα, Κυριακή, η ιταλική εφημερίδα Corriera Della Sera.

Ο Λιβανέζος Γκάλεμπ Τάλεμπ αποτελεί μια νέα τρομοκρατική απειλή για την Ευρώπη. Ο περίγυρός του τον αποκαλεί συνήθως «Ragazzi»/παιδί, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.
Ο Τάλεμπ είναι γνωστός τρομοκράτης από την ομάδα του Λιβάνου Φατάχ αλ-Ισλάμ, η οποία διατηρεί δεσμούς με την Αλ-Κάιντα.
Για πολλούς μήνες βρισκόταν στην Ελλάδα, για να οργανώσει και να σχεδιάσει  για εκεί, ή για οπουδήποτε αλλού, τρομοκρατικό χτύπημα.


Στην οργάνωση του προαναφερόμενου έχουν υπαχθεί εξτρεμιστικές ομάδες οι οποίες βρίσκονται διασκορπισμένες σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης, όπως στη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, ακόμη και στην Βουλγαρία, όπως τονίζει η ιταλική εφημερίδα.

Ο Τάλεμπ, διευκολύνει την άφιξη στην Ευρώπη, μαχητών της οργάνωσης από τον Λίβανο. Αυτοί κινούνται με χρήματα της οργάνωσης και έχουν πλαστά έγγραφα. Με τον τρόπο αυτό έχει επεκτείνει το δίκτυο των τρομοκρατών στο ευρωπαϊκό έδαφος.
Από πληροφορίες οι οποίες ελήφθησαν από ένα συνεργό του , τον Μουντζχίντ αλ Φαχάμ, που συνελήφθη στο Λίβανο, έγινε γνωστό ότι ο Τάλεμπ είναι φιλόδοξος και καλά προετοιμασμένος. Του αρέσει να δαπανά χρήματα προετοιμάζοντας τρομοκρατικές επιθέσεις και αυτό του δίνει μια μεγάλη αυτοπεποίθηση.
Η Φατάχ αλ-Ισλάμ,  του έχει χορηγήσει μια σειρά από πλαστά διαβατήρια, με τα οποία καταφέρνει να συγκαλύπτει την πραγματική ταυτότητά του, γιατί οφείλει να κρύβεται.
Ειδικά μετά από μια σειρά συλλήψεων, υπόπτων για τρομοκρατία, που έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο του 2010 σε Ολλανδία και Βέλγιο. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και δύο φίλοι του Ταλέμπ από το Λίβανο, οι οποίοι προσπάθησαν το 2006 να ανατινάξουν μια αμαξοστοιχία στη Γερμανία με αυτοσχέδιες  βόμβες.
Η Φατάχ αλ-Ισλάμ είναι μια οργάνωση που ανησυχεί τις Δυτικές υπηρεσίες ασφαλείας.
Μετά την ήττα της, το 2007, όταν είχε αντιπαρατεθεί στον Λιβανικό Στρατό, άρχισε πάλι να ανακτά δυνάμεις. Σήμερα αποτελείται από εθελοντές που κατάγονται από τις χώρες του Κόλπου αλλά και Υεμενίτες, Σύριους και Παλαιστίνιους. Στόχοι της οργάνωσης είναι οι δυνάμεις του ΟΗΕ στο Λίβανο και η Αστυνομία.

Όταν διώκονται στο Λίβανο, οι μαχητές της οργάνωσης υιοθετούν την τακτική της διασποράς. Πυρήνας τους είναι το στρατόπεδο των Παλαιστινίων προσφύγων του Εϊν Χελβαν, στη Σιδώνα του Λιβάνου. Τρομοκράτες της οργάνωσης δρουν, σήμερα,  στο Ιράκ και περί τους είκοσι έχουν επιλέξει την Ευρώπη και διατηρούν ως προπέτασμα την Ελλάδα.
Εκεί νοικιάζουν μικρά διαμερίσματα, διακινούνται ευκολότερα με τα διαβατήρια που έχουν, κάνουν αναλήψεις των χρημάτων τους και μπορούν να διαφύγουν άνετα μέσω εγκληματιών και λαθρεμπόρων.

Στην ελληνική επικράτεια τους συνάντησε το 2009 ο Μοχάμεντ Μούσα, ο οποίος είχε πολύ καλές διασυνδέσεις εκεί.
Πριν από ένα χρόνο, όμως,  αντικαταστάθηκε από τον Τάλεμπ, ο οποίος έχει πολλαπλασιάσει τις προσπάθειες για αύξηση των μελών της Φατάχ αλ-Ισλάμ στο ευρωπαϊκό έδαφος,  προκειμένου να επιχειρήσει νέο τρομοκρατικό χτύπημα.

--
Τίτλος: «Прочут ливански терорист имал свои хора и в България»
Δημοσίευση: mediapool, 13.2.2011.