Αλβανική Κρίση: Αναμένεται η Κάθριν Άστον …



Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας θα συναντηθεί με Τόπι, Μπερίσα και Ράμα


Φεβρουάριος 12,  2011.
Η ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να παρέμβει έντονα σε αυτό που αποκαλείται ‘αλβανική πολιτική κρίση’.
Μετά από δύο συναντήσεις του ειδικού απεσταλμένου της ΕΕ για το ζήτημα αυτό, Μιροσλάβ Λάιτσακ, οι Ευρωπαίοι έχουν αποφασίσει να αυξήσουν το επίπεδο της εκπροσώπησής τους στη χώρα μας, στέλνοντας στα Τίρανα, την Ύπατο Εκπρόσωπο για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας,  τη βαρόνη Κάθριν Άστον.


Η επίσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την επίσκεψη της Άστον στην Τυνησία.
Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, η Άστον θα συναντηθεί  με τους πολιτικούς αρχηγούς της χώρας, τον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα, τον  πρόεδρο Μπαμίρ Τόπι και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Έντι Ράμα.
Οι συζητήσεις της βαρόνης Άστον θα εστιαστούν  στη μείωση της κομματικής αντιπαράθεσης, στην ανάπτυξη του πολιτικού διαλόγου με στόχο την εξεύρεση λύσης στην πολιτική κρίση της χώρας.
Όπως φαίνεται η αλβανική κρίση εισέρχεται σε νέα φάση, μετά μάλιστα την απόφαση της αντιπολίτευσης να προβεί σε διαμαρτυρία  για ακόμη μια φορά κατά του Μπερίσα,  στις  18 Φεβρουαρίου, ένα θέμα που έχει θορυβήσει  τους βασικούς εταίρους της Αλβανίας, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη που αποφάσισαν  να στείλουν  εκπροσώπους  τους στην Αλβανία.
Τον Thomas Countryman από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ  και την Άστον από την ΕΕ.
--
Τίτλος : «Ashton, nga Tunizia me mision në Shqipëri»
Δημοσίευση: Gazeta Shqip