Αλβανική Αντιπολίτευση: «Διαδηλώσεις μέχρι να φύγει ο Μπερίσα»


Φεβρουάριος 18, 2011.
Τίρανα.
Ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα στη διάρκεια της ομιλίας του στο συλλαλητήριο της Αντιπολίτευσης, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στη λεωφόρο Dëshmorët e Kombit” των Τιράνων, ζήτησε την απομάκρυνση της κυβέρνησης και την διενέργεια πρόωρων εκλογών.
Επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι η αντιπολίτευση είναι η μόνη ελπίδα για να σταματήσει η διαφθορά και η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας στη χώρα.


Ο Ράμα επεσήμανε ότι οι διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης θα συνεχιστούν μέχρι την απομάκρυνση του καθεστώτος που κρατά σε υποθήκη και λεηλατεί τη χώρα.
«Οι διαδηλώσεις δεν θα σταματήσουν, θα συνεχιστούν, και θα είναι καθημερινές και μεγαλύτερες σε όλη την χώρα και όπως ο λαός έδιωξε  το καθεστώς του  Ενβέρ Χότζα, πριν από είκοσι χρόνια, ο ίδιος λαός θα διώξει και το σημερινό καθεστώς», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αλβανικής αντιπολίτευσης.

Η Αθήνα ανακαλεί τον πρόξενο της Κορυτσάς
 Ανακλήθηκε ο Έλληνας πρόξενος της Κορυτσάς, Θεόδωρος Οικονόμου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Οικονόμου από τις 16 Φεβρουαρίου βρίσκεται στην Αθήνα, στην έδρα του ελληνικού Υπουργείου .
Η εν λόγω ανακοίνωση έρχεται λίγες ημέρες μετά την ομιλία του Έλληνα προξένου στην πόλη της Κορυτσάς, στην οποία ισχυρίστηκε ότι οι Βλάχοι είναι Έλληνες βορειοηπειρώτες.
Η δήλωσή του είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις σε διάφορα επίπεδα της αλβανικής κοινωνίας και απαιτήθηκε η απομάκρυνση του Οικονόμου από τη χώρα.

--
Δημοσίευση: Top Channel, 18.2.2011.