KFOR: ‘Στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο είναι η έδρα του οργανωμένου εγκλήματος’


Φεβρουάριος 26, 2011.
Πρίστινα.
Ο Διοικητής των νατοϊκών δυνάμεων του Κοσσόβου (KFOR) , Erhard Buler, σε συνέντευξή του στην ημερήσια εφημερίδα ‘Koha Ditore’,  ανέφερε ότι η προσοχή των Δυνάμεων είναι επικεντρωμένη στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, ‘διότι υπάρχουν’, όπως είπε, ‘κίνδυνοι για την ασφάλεια της περιοχής σε μεγαλύτερο βαθμό  από ότι σε άλλα μέρη του Κοσσόβου’.
«Αυτή η περιοχή παρουσιάζει μια ιδιάζουσα κατάσταση, εδώ και πολλά χρόνια, αφού εδώ βρίσκεται η έδρα και η δομή του οργανωμένου εγκλήματος. Εγκληματικές ομάδες χρηματοδοτούνται από ριζοσπαστικές οργανώσεις  και τα μέλη τους προετοιμάζονται για δράση βίας. Έχουμε εντοπίσει ότι αυτές αποτελούν πραγματικό κίνδυνο για την γενικότερη ασφάλεια», δήλωσε ο Μπούλερ.
Ο Γερμανός στρατηγός, ανέφερε ακόμη, ότι η KFOR συνεργάζεται στενά με την αστυνομία της EULEX και του Κοσσυφοπεδίου ώστε με τη συνδρομή των δύο αυτών υπηρεσιών ‘να οδηγηθούν οι εγκληματίες ενώπιον της δικαιοσύνης’.
Πρόσθεσε ακόμη, ότι η συνεργασία του με το σερβικό στρατό  είναι άριστη και ιδιαίτερα με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Σερβίας, στρατηγό Μιλόγε Μίλετιτς και τόνισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τα διοικητικά σύνορα της αρμοδιότητάς τους.

Τίτλος: ‘Kfor je skoncentrisan najviše na sever Kosova’

Δημοσίευση: Beta, 26.2.2011.