Канал 5: «Η Ελλάδα δεν κάνει παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα»


Μάρτιος 4, 2011.

Η Ελλάδα παρά την άσχημη οικονομική κατάσταση της, δεν πρόκειται να κάνει παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα.
Η χώρα έλαβε δάνειο από την Ευρώπη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα επηρεάσει τις θέσεις της έναντι της Τουρκίας και στο εθνικό ζήτημα της Κύπρου, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι σε αντίθεση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα έχει και άλλες σημαντικές προκλήσεις, αυτές των εθνικών θεμάτων, στα οποία δεν διαπραγματεύεται.


«Έχουμε τα εθνικά μας προβλήματα. Έχουμε την Κύπρο, τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, έχουμε τις ευαίσθητες διαπραγματεύσεις με την γειτονική χώρα για το όνομα. Κατανοώ ότι υπάρχουν πολλοί που θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την τρέχουσα κατάσταση της εποπτείας της χώρας, για να κάνουμε παραχωρήσεις σε θέματα μείζονος σημασίας, όχι μόνο σε κοινωνικά αλλά και σε εθνικά θέματα.
Είμαστε αντίθετοι σε αυτή τη λογική, η κυβέρνησή μας το τονίζει αυτό ξεκάθαρα. Ζητήματα, όπως αυτά που επηρεάζουν την ακεραιότητά μας, στα δικαιώματά μας για το εθνικό συμφέρον δεν είναι ανταλλάξιμα, δεν είναι διαπραγματεύσιμα και δεν τα παζαρεύουμε», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, πρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης.
«Ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά θα τα καταφέρουμε να προχωρήσουμε, χωρίς άλλη επιλογή», ο κ. Παπανδρέου απέρριψε τις πληροφορίες για προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Σε υψηλό τόνο επιτέθηκε κατά της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι το κόμμα αυτό φταίει για την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα και αντί να βοηθήσει προβαίνει σε αρνητική κριτική.

Сања Ристовска – Σόνια Ρίστοφσκα

Τίτλος: «Папандреу ги храбри своите:И покрај кризата нема отстапки во скопското прашање и нема избори!»
Δημοσίευση: Канал 5 Телевизија, 04.03.2011, 16:14