Σκοπιανά ΜΜΕ: «Ο Φόβος της Ελλάδας Μετατρέπεται σε Παράνοια»


Μάρτιος  1, 2011.
«Ο φόβος της Ελλάδας μετατρέπεται σε παράνοια. Οι Έλληνες άρχισαν να αντιτάσσονται στους Σκοπιανούς παρουσία όλων των διεθνών οργάνων και οργανισμών», είναι ο υπότιτλος του κυρίου θέματος της  σκοπιανής τηλεόρασης  Sitel, που συνεχίζει να ‘σφυρίζει αδιάφορα’ για όλα όσα συμβαίνουν και μέσα στη χώρα, 
αλλά και έξω από αυτήν.

Ας δούμε, όμως, πως παρουσιάζονται τα γεγονότα εκ των ένδον. (…Για εσωτερική, δηλαδή, κατανάλωση)


Η Ελληνική αντιπροσωπεία στη Γενεύη,  είχε σκοπό να πιέσει τα κράτη, να μην αποδεχθούν ένταξη της πΓΔΜ, στο Συμβούλιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές στην τηλεόραση Sitel.
Η Αθήνα φοβάται ότι η πΓΔΜ μπορεί να εγείρει το ζήτημα της σλαβικής μειονότητας στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τη εξήγηση που δίνεται σε αυτό το ευαίσθητο θέμα, μπορεί αυτό, να επηρεάσει τη διαφορά  του ονόματος της χώρας, με την Ελλάδα και ως εκ τούτου η Ελλάδα ταράσσεται από το στοίχημα της εισδοχής της  σε αυτό το διεθνές σώμα.
Οι χώρες που συμμετέχουν στο Συμβούλιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ομαδοποιούνται σε δύο κατηγορίες. Παρά το γεγονός ότι η πΓΔΜ ανήκει στην ανατολική κατηγορία και η Ελλάδα στη δυτική, η ελληνική αντιπροσωπεία πίεσε την πλευρά των βαλκανικών κρατών να καταψηφίσουν την ένταξη,  ως μέλους του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  την πΓΔΜ.
Η επίσημη αίτηση για την εκλογή, ως μέλος με τρίχρονη θητεία της πΓΔΜ, θα υποβληθεί  σε ένα έτος, και η ψηφοφορία για την αποδοχή αυτήν θα γίνει το 2013.
Στην σημερινή ομιλία του προς το Συμβούλιο, ο Μιλοσόσκι, προέβαλε την πΓΔΜ, ως μια χώρα  η οποία επενδύει σημαντικά στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Η ‘FYROM’ έχει καλές επιδόσεις στο πλαίσιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο εσωτερικό της χώρας , ως προς την άποψη του σεβασμού των μειονοτήτων, της θρησκευτικής ελευθερίας και άλλων  τομέων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ώστε να παρουσιάζει ένα καλό  προφίλ στο διεθνές σκηνικό.
Νομίζω ότι αυτό αποτελεί το καλύτερο επιχείρημα για την επιβεβαίωση του διορισμού μας, ως μέλος του Συμβουλίου και περιμένουμε το 2013, για πρώτη φορά η ‘Fyrom’ να καταστεί μέλος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλοσόσκι.
Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων  ζήτησε συνάντηση  με τον ομόλογό του, τον Δ. Δρούτσα, αλλά οι Έλληνες αρνήθηκαν. Το ελληνικό  Υπουργείο Εξωτερικών στη Γενεύη έστειλε τον αναπληρωτή υπουργό.
Στο περιθώριο της συνόδου ο Μιλοσόσκι, συναντήθηκε με τον Αυστραλό ομόλογό του, καθώς και με τους υπουργούς του Καζακστάν και της Ταϊλάνδης.
-
Τίτλος: «Грција против македонското членство во Советот за човекови права на ООН»
Δημοσίευση: Sitel, 01.03.2011 - 13:04