Βούλγαρος πολιτικός: ‘Στοπ στην τουρκική γλώσσα και στην ανέγερση των Τζαμιών’


Μάρτιος 5, 2011.
Σε ομιλία του στη βουλγαρική Βουλή ο εθνικιστής ηγέτης Βόλεν Σίντεροφ ζήτησε να ψηφιστεί νόμος που να ομιλείται στη Βουλγαρία μόνο η βουλγαρική γλώσσα.
Ο αρχηγός του κόμματος ΑΤΑΚΑ επεσήμανε ότι κάθε δεύτερο παιδί που γεννιέται στην Βουλγαρία δεν έχει ως μητρική του γλώσσα την βουλγαρική.
«Η τουρκική γλώσσα είναι μια μεγάλη κοροϊδία για τους Βουλγάρους», τόνισε ο Σίντεροφ, « σε πόλεις με τουρκικό πληθυσμό δεν ξέρουν να πουν στα βουλγαρικά πώς να αγοράσουν ένα καρβέλι ψωμί», αναφερόμενος, συγκεκριμένα, στην πόλη Καρντζαλί.


Στην ομιλία του  ο Σίντεροφ, απαίτησε να δοθεί τέλος στον εξισλαμισμό της Βουλγαρίας και ζήτησε συγκεκριμένο νόμο για ανέγερση μόνον χριστιανικών ναών, ιδιαίτερα στην περιοχή της Ροδόπης.
«Οι ισλαμικές οργανώσεις να κατασκευάσουν τεμένη οπουδήποτε αλλού θέλουν. Όχι εδώ. Δεν είμαστε μουσουλμανική χώρα. Τα εδάφη αυτά ανήκουν σε Ορθόδοξους», τόνισε ο Βούλγαρος εθνικιστής αναφερόμενος στις περιφέρειες Σμόλιαν και Καρντζαλί, της νοτίου Βουλγαρίας.
Αναφερόμενος για τους Ρομά ζήτησε η αστυνομία να μην ‘κουκουλώνει’ εγκλήματα που διαπράττονται από αυτούς για το φόβο κοινωνικών αντιδράσεων.
Τόνισε ότι οι  Ρομά, αποτελούν το φόβο και των τρόμο των  βουλγαρικών οικογενειών καθώς προσπαθούν να διαφυλάξουν τη ζωή και τις περιουσίες τους από τις ‘συμμορίες των τσιγγάνων’.
Κατηγόρησε, επίσης την κυβέρνηση ότι συνεργάζεται με ‘εταιρείες- μαφίας’  και απαίτησε να καταγγείλει τις συμβάσεις που έχει συνάψει με αυτές, και τα χρήματα του βουλγαρικού λαού να διατεθούν στα συνταξιοδοτικά ταμεία, ώστε οι βουλγαρικές συντάξεις να φθάσουν στο μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τίτλος : «Волен Сидеров: Да спре гаврата "турска реч" и строежът на джамии в Родопите»
Δημοσίευση: rodopi24X7.