Βελιγράδι-Πρίστινα αναβλήθηκε η συνάντηση


Μάρτιος 8, 2011.

Πρίστινα. Το Κοινοβούλιο θα εγκρίνει
την έναρξη του διαλόγου με το
Βελιγράδι
Ακυρώθηκε, τελικά, η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση, στις Βρυξέλλες, των αντιπροσωπειών του Βελιγραδίου και της Πρίστινας.
Η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου αποφάσισε ξαφνικά να εγκριθεί  ψήφισμα από το νέο κοινοβούλιο για την διαδικασία του διαλόγου και τότε θα αρχίσουν επίσημα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Η θέση αυτή επιβεβαιώθηκε από τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Κοσσυφοπεδίου,  Edita Tahiri, η οποία τόνισε ότι το ψήφισμα αποτελεί μια σημαντική πτυχή της εσωτερικής αρμονίας, αφού στο Κοινοβούλιο έχουν υποβληθεί δύο σχετικά ψηφίσματα, ένα της αντιπολίτευσης και ένα της κυβέρνησης.
Όπως, άλλωστε, ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι διαπραγματεύσεις θα επικεντρωθούν στην ελεύθερη διακίνηση των πολιτών, την περιφερειακή συνεργασία και του κράτους δικαίου.
Οι δύο, μάλιστα, πλευρές, τονίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις θα εστιαστούν σε πρακτικά προβλήματα, όπως ό έλεγχος των συνόρων και των εγγράφων των ταυτοτήτων του πληθυσμού, με στόχο να βρουν πολιτικές λύσεις σε θέματα τα οποία αποτελούν ‘εστίες μόνιμης σύγκρουσης’.

--

 Τίτλος: «Белград и Приштина сепак не седнаа на заедничка маса»
Δημοσίευση: Канал 5, 08/03/2011, 19:05