ΗΠΑ: Ανησυχία για πΓΔΜ


Μάρτιος 3, 2011.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να ανησυχούν για την κατάσταση στην πΓΔΜ, κυρίως για την ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης, την κατάσταση στη Δικαιοσύνη και την πολιτική που ασκείται στις εσωτερικές διεθνικές σχέσεις, αφού τίποτε δεν έχει αλλάξει, μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της χώρας στην Ουάσιγκτον» δήλωσε ο αμερικανός Πρέσβης στα Σκόπια, Philip Reeker.
Ο αμερικανός Πρέσβης απευθυνόμενος στα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης είπε «περιμένω από το  κράτος θα ετοιμάσει μια στρατηγική επίλυσης όλων των εκκρεμών θεμάτων».
 Πρόσθεσε ακόμη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες περιμένουν να δουν πως η πΓΔΜ θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει.
«Η πΓΔΜ βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις. Υπάρχουν κοινωνικά και πολιτικά όργανα τα οποία επιθυμούν τα δούν επίλυση όλων των εσωτερικών εκκρεμοτήτων», είπε ο Reeker.


Δεν παρέλειψε να τονίσει ο αμερικανός Πρέσβης ότι  την Ουάσιγκτον δεν την απασχολούν οι πρόωρες εκλογές στη χώρα.
«Οι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών επαναλαμβάνουν ότι το πρόβλημα της ονομασίας που υπάρχει με την Ελλάδα πρέπει να επιλυθεί. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ελπίζουν ότι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ το 2012, η πΓΔΜ θα αποτελέσει μέρος της Συμμαχίας», τόνισε ο αμερικανός Πρέσβης.
 --
Τίτλος: «САД остануваат загрижени за Македонија»
Δημοσίευση: Alsta-M, 03/03/2011 20:07:00