«Η ιδιαίτερη αγάπη των Βρετανών για τον Καντάφι!»

350 Βρετανοί στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων βρίσκονται στη Λιβύη,


Μάρτιος 26, 2011.

Η φλόγα του πολέμου στη Λιβύη δεν δείχνει να σβήσει εύκολα!
Μετά από βομβαρδισμό επτά ημερών, ο ηγέτης της Λιβύης Μουμάρ Καντάφι δεν συζητά καν την παράδοσή του, ενώ οι δυτικές δυνάμεις εντείνουν τις επιθέσεις τους από τον αέρα αλλά και από την ηπειρωτική χώρα για να ρίξουν την κυβέρνηση της Λιβύης!

350 Βρετανοί ειδικών δυνάμεων

Στο λιβυκό έδαφος, πίσω από τη διαχωριστική γραμμή που χωρίζει τις δυνάμεις του Καντάφι και των επαναστατικών δυνάμεων, υπάρχουν 350 βρετανοί των ειδικών δυνάμεων.
Όπως αναφέρθηκε από την εφημερίδα ‘Daily Mail’ «τα μέλη της SAS ήταν χωρισμένα σε πολλές ομάδες και έχουν διαφορετικά καθήκοντα. Μερικοί έχουν ως αποστολή να καταγράψουν λεπτομέρειες του εδάφους ώστε να καθοδηγηθούν οι λεγόμενες έξυπνες βόμβες σε στόχους, όπως  οι αεροπορικές βάσεις, ραντάρ, και στρατιωτικές αποθήκες.


Μια δεύτερη ομάδα έχει στόχο να εντοπίσει τον Καντάφι, προκειμένου να επιτευχθεί επίθεση από αέρα ώστε να σκοτωθεί ο Λίβυος ηγέτης με βομβαρδισμό.
Αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν έγινε ο βομβαρδισμός του Καντάφι όταν εμφανίστηκε στο κοινό, στην πλατεία της Τρίπολης, όπου απευθυνόμενος στους υποστηρικτές τους είπε ότι «θα κερδίσουμε τη μάχη και δεν έχουμε σκοπό να εγκαταλείψουμε τη χώρα».
Η ‘Daily Mail’ ανέφερε ότι βρετανικές ειδικές δυνάμεις έλαβαν αυστηρές εντολές να μην προβούν σε ανοικτές μάχες με τις δυνάμεις του Καντάφι, γιατί η παρουσία τους  στη Λιβύη, θα αξιοποιούνταν για λόγους προπαγάνδας «ως μάχη σταυροφόρων εναντίον του Ισλάμ».

«Σκοπός μας είναι να παραμείνουν απαρατήρητοι, μια σύγκρουση είναι θα ήταν πιθανή μόνο αν οι ειδικές δυνάμεις μας, απειλούνταν άμεσα. Ο κύριος στόχος μας είναι η συλλογή πληροφοριών που θα εντοπίσουν τους προς καταστροφή στόχους", δήλωσε Βρετανός αξιωματούχος, που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος.

Στόχος η Τηλεόραση,  όπως στο Βελιγράδι!

Η λειτουργία της στρατιωτικής επιχείρησης « Αυγή της Οδύσσειας» στη Λιβύη μοιάζει ύποπτα με τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας το 1999. Τότε η δράση του ΝΑΤΟ είχε τον ειρωνικό τίτλο « Angel of Mercy». Απόδειξη γι’ αυτό είναι  ο βομβαρδισμός της λιβυκής εθνικής τηλεόρασης στην Τρίπολη, ο οποίος πραγματοποιήθηκε το βράδυ μεταξύ Πέμπτης και Παρασκευής. 
Τα αεροπλάνα του  ΝΑΤΟ  στις 23 Απριλίου του 1999, βομβάρδισαν το κτίριο RTS του Βελιγραδίου, όπου σκοτώθηκαν 16 άμαχοι. Για το έγκλημα αυτό δεν δόθηκε απάντηση.

--
«Britanski specijalci love Gadafija!»
Σερβική εφημερίδα Alo!, 26.3.2011.