Κοσσυφοπέδιο: Η EULEX άρχισε έρευνα για τους ισχυρισμούς του Dick Marty


Μάρτιος 1, 2011.

Πρίστινα. (Tanjug)

H EULEX έχει αρχίσει έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται στην  έκθεση του Dick Marty,  την οποία κατέθεσε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εμπορία ανθρωπίνων οργάνων στο Κοσσυφοπέδιο, δήλωσε την Τρίτη η Κριστίνα Ηρώδη (Kristina Herodes),  εκπρόσωπος  Τύπου των ευρωπαϊκών δυνάμεων (EULEX), στην Πρίστινα.  
«Όσα ισχυρίζονται στην έκθεση του Dick Marty πρέπει να απαντηθούν. Προς την κατεύθυνση αυτή έχει, ήδη, κάνει το πρώτο βήμα η EULEX, ξεκινώντας μια πρώτη διερεύνηση των ισχυρισμών αυτών», είπε η  Ηρώδης.


Τόνισε επίσης ότι «μιλάμε για την αρχή της έρευνας. Τα αποτελέσματα της θα πρέπει να παραμείνουν εμπιστευτικά. Περιμένουμε να αποδειχθούν τα ισχυριζόμενο του Dick Marty για να ξεκινήσει μια πιο λεπτομερή έρευνα. Προς το παρόν, αυτό το οποίο κάνουμε είναι μια προκαταρκτική έρευνα».
Η έκθεση του Dick Marty, εγκρίθηκε από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία κατηγορείται ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι,  και η λεγόμενη ομάδα  UCK της Drenica”,  για την οργάνωση του εμπορίου ανθρωπίνων οργάνων κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου.

--
Τίτλος: Euleks počeo istragu o navodima Dika Martija
Δημοσίευση: Beta, 1.3.2011.