Κοσσυφοπέδιο: Άνθρωποι της Αλ Κάιντα εργάστηκαν για την Μ16


Απρίλιος 18, 2011.

Ο Rashi Harud Asuan, γνωστός για τις τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις  σε σταθμούς τραίνων στο Λονδίνο, στη διάρκεια του πολέμου του Κοσσυφοπεδίου, είχε εργαστεί για την βρετανική μυστική υπηρεσία Μ16.

Αυτό έγινε γνωστό από το Fox News, στη διάρκεια συνέντευξης  με έναν από τους πρώην πράκτορες της Μ16. Η βρετανική μυστική υπηρεσία είχε οργανώσει τον Harud Asuan, να επιβλέπει τα δικαιώματα των μουσουλμάνων του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας καθώς και την οργάνωση του  ‘μουσουλμανισμού’ στο Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία, από το 1990.


«Το σύστημα αυτό ή σχέδιο αν θέλετε, ξεκίνησε με την πρωτοβουλία και ευθύνη της Μ16 σε συνεργασία με το FBI και είχε τον κωδικό  Al Muhajiroun» είπε το πρώην στέλεχος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο Joηn Loftus, εμπειρογνώμονας σε θέματα τρομοκρατίας, είχε ανακοινώσει ότι ο Rashi Harud Asuan, ήταν κρυμμένος σε μια μυστική τοποθεσία με μια νέα ταυτότητα που του είχε δώσει η Μ16.

Επισημαίνεται ότι η συνέντευξη με τον John Loftus απαγορεύτηκε η δημοσίευσή της από το Fox News και το υλικό είχε κατασχεθεί από την Μ16. Στη συνέχεια βγήκε στη δημοσιότητα μέσα από «μυστικές διαδρομές».

Ο κύριος στόχος της Αλ Κάιντα στο Κοσσυφοπέδιο, ήταν η οργάνωση των μουσουλμάνων, ώστε να επαναστατήσουν, ενάντια στο καθεστώς του Μιλόσεβιτς, σύμφωνα με τις παραδοχές του Loftus.

Η συνέντευξη είχε ληφθεί το 2005 από το Fox News και μόλις τώρα βγήκε στη δημοσιότητα.
--
«Njerëzit e “Al Kaida”-s ishin të involvuar në M16 në Kosovë»
ΙΝΑ, 18.4.2011.