Σερβική ‘Alo’: Ο Καντάφι Είναι Εβραίος!

Ο Καντάφι είναι Εβραίος!, δημοσιεύει η σερβική εφημερίδα 'Alo!'


Απρίλιος 12, 2011.
«Ο ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος βρίσκεται στο πηδάλιο της χώρας, είναι στην πραγματικότητα ένας Εβραίος!»
Τα παραπάνω αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα του Βελιγραδίου ‘Alo!’ και συνεχίζει:


Αυτό, άλλωστε, πιστεύει και το ένα πέμπτο του πληθυσμού της Λιβύης καθώς και οι περισσότεροι αντάρτες, οι οποίοι επί, σχεδόν, τρεις εβδομάδες παλεύουν για την ανατροπή του δικτάτορα, συνεπικουρούμενοι  από τις δυνάμεις της Δύσης, οι οποίες βομβαρδίζουν  τις δυνάμεις του Καντάφι.

Στις περισσότερες βιογραφίες, οι οποίες ως επί το πλείστον εγράφησαν από Ευρωπαίους, ο Καντάφι παρουσιάζεται ως φτωχός ποιμένας από μια φυλή Βεδουίνων,  που ζούσε στη έρημο κοντά στη Σύρτη.

Ωστόσο, πολλοί Λίβυοι, επί χρόνια, πιστεύουν ότι κρύβει την εβραϊκή καταγωγή του. Σε ανταπόκριση, μάλιστα, του NBC από τη Λιβύη, αναφέρθηκε ότι ένας στους πέντε αντάρτες που πολεμούν τον Καντάφι πιστεύει στην εβραϊκή καταγωγή του.

Όταν την 1η Σεπτεμβρίου του 1969 ο Καντάφι ήρθε στην Εξουσία άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για το παρελθόν του. Υπήρξαν δημοσιεύσεις που έλεγαν ότι η μητέρα του αποδέχθηκε τον Ιουδαϊσμό, ως θρησκεία, άλλες, ότι η γιαγιά του ήταν Εβραία, η οποία άφησε τον σύζυγό της που ήταν Άραβας.
Εξάλλου ο  71χρονος, Μοχάμεντ Γιοσούφ Μαγκαρίγιαφ, αντιφρονών ιστορικός της Λιβύης, είχε δηλώσει ότι οι γονείς του Καντάφι ήταν ένας Ιταλός στρατιώτης και μια Εβραία.

«Λόγω της καταγωγής του αυτής απεδόθη στη δημοσιότητα ότι ήταν γιος ενός Βεδουίνου βοσκού», είπε ο Μαγκαρίγιαφ, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ και έχει γράψει πολλά βιβλία σχετικά με τον Καντάφι. 
Μάλιστα, λόγω της αντίθεσής του, με το καθεστώς της Λιβύης, καταδικάστηκε από δικαστήριο της Λιβύης σε θάνατο. Ο συγγραφέας αυτός, ισχυρίζεται ότι υπάρχει και μια επιστολή Ιταλού καρδινάλιου, ο οποίος υπηρετούσε στην Λιβύη όταν γεννήθηκε ο Καντάφι, που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του.
«Η φυλετική παράδοση είναι σημαντική στη Λιβύη, όλα είναι γνωστά από τους θείους και τις θείες τους, από το συγγενολόϊ, δηλαδή.  Στη περίπτωση του Καντάφι κανείς δεν έχει αναφερθεί  από ποια φυλή είναι  και ποιο ήταν το συγγενικό περιβάλλον του. Κανείς δεν γνωρίζει την ημερομηνία γέννησής του. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά γι’ αυτό» είπε ο Μαγκαρίγιαφ.
--
Τίτλος : «Gadafi je Jevrejin!»
Δημοσίευση: σερβική εφημερίδα  ‘Alo!’