Σερβική ‘Blic’: Τουρκική οικονομική βοήθεια για ειρήνη στο Σάντζακ

"Στο τέλος όλοι είναι ευχαριστημένοι: Αμπντουλάχ Γκιούλ και Μπόρις Τάντιτς",
γράφει η Μπλίτς


Απρίλιος 27, 2011.

Καραντζόρντζεβο.

«Ο σκοπός της άφιξης του Τούρκου προέδρου Αμπντουλάχ Γκιούλ στο Καραντζόντζεβο, είναι η διαμεσολάβηση του για την επίλυση του προβλήματος του Σάντζακ», γράφει η σερβική εφημερίδα «Blic», η οποία επικαλείται πολύ καλά ενημερωμένες πηγές για τη συνάντηση των ηγετών των τριών χωρών, Σερβίας- Τουρκίας- Βοσνίας/Ερζεγοβίνης.


«Οι πηγές ενημέρωσης μας,  μιλούν για ανταλλάγματα τα οποία η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει με σημαντικό όφελος για τη Σερβία», γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Ένα από τα οφέλη θα μπορούσε να είναι η αλλαγή των αποφάσεων σχετικά με την αγορά της ‘Jat Airways’ από την Τουρκία,  για την οποία η ενδιαφερόμενη τουρκική εταιρεία δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Ως ανταπόδοση σε αυτήν, περιλαμβάνεται η συμφιλίωση με τον Μουφτή Muamer Zukorlic, ο οποίος απολαμβάνει την υποστήριξη των περισσότερων μελών της βοσνιακής κοινωνίας.

Η τριμερής συνάντηση των ηγετών της Σερβίας, της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης και της Τουρκίας, πραγματοποιήθηκε, χθες, στο Καραντζόντζεβο και έληξε χωρίς τα τρία μέρη να προβούν σε κοινή δήλωση, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.
--
 Τίτλος: «Turska ekonomska pomoć za mir u Sandžaku»
Δημοσίευση: Blic, 27.4.2011.