Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Μυστικές Υπηρεσίες Σκοπίων: Ο αόρατος πόλεμος Ρωσίας -Τουρκίας


Απρίλιος 3, 2011.

«Ο πανσλαβισμός και ο  Οθωμανικός  ‘παν-βαλκανισμός’ έχουν απλώσει τα δίκτυα τους πάνω από τη χώρα μας», σημειώνει έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των Σκοπίων, οι οποίες έχουν πραγματοποιήσει μια λεπτομερή έρευνα για την ανίχνευση εισροής ξένων κεφαλαίων, ιδίως τουρκικών ΜΚΟ, οι οποίες  συνδέονται στενά με την κυβέρνηση της Άγκυρας.
Σε αντίθεση με την  σαφή πρόθεση των Ρώσων στα Βαλκάνια, που επιδιώκουν ένα μέτωπο προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, οι σκοπιανές μυστικές υπηρεσίες καθορίζουν τη στρατηγική της Άγκυρας με τη λέξη «Γεω-πολιτισμός»/’Γεω-κουλτούρα’, που προσπαθεί να ασκήσει την επιρροή της μέσω των οικονομικών υποδομών, τονίζοντας συγχρόνως ότι τα εδάφη αυτά, κατά το παρελθόν ανήκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ! (το θαυμαστικό είναι του πρωτότυπου  κείμενου).


«Σήμερα, η σύγκρουση στα Βαλκάνια συνεχίζεται απτόητη μεταξύ των τουρκικών και ρωσικών συμφερόντων. Οι δυο αυτές παγκόσμιες δυνάμεις έχουν βγάλει τα  δόρατά τους πάνω από τα Σκόπια, σύμφωνα με πληροφορίες που λαμβάνουμε από την ‘Πούμπλικα’, οι οποίες συμπίπτουν με τις εκτιμήσεις κορυφαίων αναλυτών», γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα.
Οι ηγεσίες των δύο αυτών χωρών προβαίνουν σε προσεκτικές κινήσεις, σε μια σκακιέρα όπου τα πιόνια είναι εταιρείες των δύο χωρών.
Οι Ρώσοι παίζουν σε πανευρωπαϊκό Σλαβισμό με οικονομικούς στόχους τα εδάφη της Σερβίας, της Βουλγαρίας, της Ελλάδας, του Μαυροβουνίου, της Δημοκρατίας των Σέρβων, την πόλη Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, την ανατολική πΓΔΜ και την νότια Αλβανία.
Η άλλη πλευρά πραγματοποιεί ισχυρές επενδύσεις στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο, την επαρχία Σάντζακ της Σερβίας, όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι, στην πΓΔΜ, χώρες στις οποίες η Τουρκία εφαρμόζει την παν-βαλκανική οθωμανική στρατηγική της η οποία πέρα από τις οικονομικές δραστηριότητες, όπως ειπώθηκε πιο πάνων εφαρμόζει απροκάλυπτα ‘γεω-πολιτιστικά’ στοιχεία ως τρόπο άσκησης της επιρροής της σε χώρες όπου υπάρχουν μουσουλμάνοι.
Για την πλημμυρίδα των αμφίβολων επενδύσεων στη χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της παρούσας εφημερίδας, προετοιμάζεται, ήδη, από κράτος η ίδρυση μιας ιδιαίτερης υπηρεσίας  στα πλαίσια του Συμβουλίου Ασφαλείας της πΓΔΜ, στόχος της οποίας θα είναι  αποκλειστικά ο εντοπισμός της απειλής των στόχων από την εισβάλλουσα οικονομική τρομοκρατία!
Μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Βελιγράδι, οι αναλυτές υποστηρίζουν, ότι γίνεται σαφές ότι το μέλλον της Σερβίας θα εξαρτηθεί, εξ ολοκλήρου, από το ρωσικό χρήμα και τις πολιτικές αποφάσεις της Μόσχας, μάλιστα έγινε γνωστό ότι  εγκρίθηκε, ήδη,  μια ρωσική πίστωση των 800 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Σερβία.
Η ‘Ολιγαρχική Ομάδα Πούτιν’ από το 2007 κατέχει τη βιομηχανία πετρελαίου της  Σερβίας (NIS), ενώ το φυσικό αέριο της  γιγαντιαίας  Gazprom, η οποία κέρδισε την βουλγαρική αγορά ( η Ρωσία, μάλιστα, είναι εταίρος στην κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε), στη Ρουμανία και στην Ελλάδα θα διεισδύσει μαζί με εμάς ,με το έργο South Stream.
Τα πρατήρια υγρών καυσίμων στη ‘Δημοκρατία των Σέρβων’, τα κατέχουν οι Ρώσοι και στη Σερβία του έχουν παραχωρηθεί τα περισσότερα ορυχεία.
Πέρα από όλα αυτά οι Τούρκοι προσπάθησαν να βρεθούν πίσω από την τηλεφωνική εταιρεία «Turkcel» για να αγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο στην “Telekom Srbija”, ενώ το τραπεζικό σύστημα της  έχει από καιρό επεκταθεί σε Βουλγαρία, Σερβία, Βοσνία και Αλβανία.
Στην πΓΔΜ επεκτάθηκε με την “Ziraat Bank”  και πρόσφατα ο νέος ιδιοκτήτης των εξαγωγικών πιστώσεων (IC) είναι η τουρκική εταιρεία “Halk Bank”,η οποία είναι η έβδομη μεγαλύτερη στη χώρα τους.
Η μεγαλύτερη μάχη μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, αναμένεται να γίνει στους μεταλλευτικούς πόρους  στο Κοσσυφοπέδιο και την πΓΔΜ, αφού το νεοσύστατο κράτος  των Βαλκανίων), αλλά και είναι μία από τις περιοχές με τεράστια αποθέματα άνθρακα και ορυκτά (κοντά στη πόλη  της Όμπιλιτς εδώ (πΓΔΜ) υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για το ορυχείο του Άλσαρ, αλλά και η ρωσική εταιρεία ‘Lukoil’, αρχίζει την εξάπλωση σταθμών φυσικού αερίου.
Οι «ύποπτες»  τουρκικές ΜΚΟ στην πΓΔΜ
Στα πλαίσια της έρευνας των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στην πΓΔΜ, οι σκοπιανές μυστικές υπηρεσίες, εντόπισαν πολλές τουρκικές οργανώσεις οι οποίες έχουν ενδιαφέρον για τον τομέα τους.
Αυτές είναι:
-Ένωση Τούρκων ΜΚΟ στην πΓΔΜ, Ματούσιτεμπ –Σκόπια, εκπροσωπούμενη από τον Σουλεϊμάν Μπακί, μια οργάνωση που δεν διαθέτει τραπεζικό λογαρισμό.
- Σύλλογος  για την προστασία και την προώθηση της κοινωνικής και πολιτιστικής θέσης των εθνοτικών κοινοτήτων, δρα στην περιοχή Μοστ-Κόπρου και Γευγελής αλλά έχει την έδρα του στα Σκόπια, εκπροσωπούμενος από κάποιον Μουρτεζάν Φουρκάν.
- Ανθρωπιστική Φιλανθρωπική Ένωση Τούρκων, δρά στις περιοχές Γενί-Χαγιάτ και Βέλες, από τις υπηρεσίες φαίνεται αρχηγός ο Μπεσίμ Αχμέντ.
-Ανθρωπιστική οργάνωση Σεφκί, στην περιοχή του Γκόστιβαρ, καθοδηγείται από τον Ερντζάν  Τσουλέζ, τα χρήματά τους φέρονται να μεταφέρθηκαν στα Σκόπια  μέσω υποκαταστήματος .
   
--Τέλος Α’ μέρους. Η συνέχεια και η πηγή στο δεύτερο μέρος