Σκόπια: Η επίσκεψη Ιβανόφ στην Ουγγαρία


Απρίλιος 11, 2011.
Στη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής του στην Ουγγαρία, ο πρόεδρος της πΓΔΜ, Γκεόργκι Ιβανόφ, έλαβε την αμέριστη συμπαράσταση του ουγγρικού κράτους,  στον προσανατολισμό της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν και ο πρόεδρος της Ουγγαρίας,  Παλ Σμίτ, επαναβεβαίωσαν την υποστήριξή τους προς την πΓΔΜ, τονίζοντας ότι στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΕ θα θέσουν το ζήτημα της πΓΔΜ.


Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της Ουγγαρίας, Πάλ Σμίτ, τόνισε ότι πρέπει να επιλυθεί η διαφορά της  πΓΔΜ που έχει με την Ελλάδα, ώστε να λάβει την ημερομηνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

«Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για  την απόφαση έγκρισης ημερομηνίας για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, γιατί  αυτή θα μπορούσε να διαρκέσει τρία ή τέσσερα χρόνια και σε αυτήν την περίοδο θα μπορούσε να επιλυθεί το πρόβλημα της ονομασίας», είπε ο Σμίτ στον πρόεδρος των Σκοπίων.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι ειλικρινείς προθέσεις της Ουγγαρίας αποδείχθηκαν από την …τοποθέτηση των ουγγρικών και σκοπιανών σημαιών στη γέφυρα Széchenyi Lanchid της Βουδαπέστης.
--
«Унгарија: Македонија да добие датум за преговори»
Δημοσίευση: Kurir, Skopje, 11.4.2011.