Βελιγράδι: Χιλιάδες άτομα συμπαραστάθηκαν στο λαό της Ιαπωνίας με εκδηλώσεις

Χιλιάδες κάτοικοι του Βελιγραδίου εξέφρασαν την συμπαράστασή τους προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Ιαπωνίας


Απρίλιος 10, 2011.

Βελιγράδι.
Χιλιάδες κάτοικοι του Βελιγραδίου, μέλη της σερβο-ιαπωνικής Κοινωνίας «Βελιγράδι -Τόκιο», αξιωματούχοι της Σερβίας , γνωστά δημόσια πρόσωπα, πραγματοποίησαν την Κυριακή, στην πλατεία του σερβικής πρωτεύουσας εκδήλωση συμπαράστασης και ευγνωμοσύνης προς τον ιαπωνικό λαό.


Στην εκδήλωση, που είχε την ονομασία «Από το Βελιγράδι για την Ιαπωνία», παρέστη ο Ιάπωνας πρέσβης στο Βελιγράδι, Toshio Tsunozaki, καθώς και προσωπικότητες από τον πολιτιστική και αθλητική ζωή που ευχήθηκαν σε μια γρήγορη ανάκαμψη από το καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που έπληξε την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.
«Ευχαριστώ όλους του απλούς πολίτες της Σερβίας για την έκφραση της συμπάθειας, υποστήριξης και ανιδιοτελούς βοήθειας προς το λαό της Ιαπωνίας για την ανοικοδόμησή του, έπειτα από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι» δήλωσε ο Τσουνοζάκι από μικροφώνου προς το συγκεντρωμένο πλήθος της πλατείας της Δημοκρατίας του Βελιγραδίου.
Εργαζόμενοι των δημοσίων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας εξέφρασαν προς τον ιαπωνικό λαό την συμπαράστασή τους και πρόσφεραν 1001 ρίζες κερασιάς και ποικιλίες φίκου και φοινίκων.
Ανώνυμοι πολίτες, εξάλλου, δια μέσω του Ερυθρού Σταυρού προσέφεραν  χρηματικά ποσά και ειδικά διαμορφωμένα κιβώτια με δώρα προς τον ιαπωνικό λαό.

--
Τίτλος: «Održan skup podrške Japanu»
Δημοσίευση: Beta, 10.4. 2011.