Σκόπια: Ιδρύθηκε νέος πολιτικός φορέας

Ο πρόεδρος του νέου πολιτικού σχηματισμού Στογιάνσε Άγγελοφ


Απρίλιος 7, 2011.

Σε νέο κόμμα εξελίχθηκε ο μέχρι πρότινος σύλλογος των αποστράτων «Αξιοπρέπεια». Στην ιδρυτική συνέλευσή του ο επικεφαλής του συλλόγου,  στρατηγός Στογιάνσε Άγγελοφ, κήρυξε την ίδρυση του νέου κόμματος που έχει το ίδιο όνομα ‘Αξιοπρέπεια’- PPD.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος, ο νέος πολιτικός φορέας θα έχει μια ισχυρή παρουσία και ευελπιστεί να βρει τη θέση του στην νέα κυβέρνηση.
Στην ομιλία του, τόνισε ότι το κόμμα ‘Αξιοπρέπεια’/ „Достоинство“  έχει μια ειλικρινή, τίμια και πατριωτική πρόθεση να διατηρήσει τη σκοπιανή παράδοση και να την αυξήσει.

Κίνητρο για τη δημιουργία του νέου κόμματος, όπως επεσήμανε ο Άγγελοφ, στάθηκε η αδυναμία του πρότερου συλλόγου ‘Αξιοπρέπεια’ να αγωνιστεί για τα δικαιώματα αυτών που υπερασπίζεται.

«Η Ντοστοΐνστβο δεν δημιουργείται ως κόμμα μόνο για τις επόμενες εκλογές, αλλά δημιουργεί ένα κόμμα για τα επόμενα …101 χρόνια. Απευθυνόμαστε σε όλους τους πατριώτες και σε όσους αγαπούν τη χώρα», δήλωσε ο Άγγελοφ.

Μέρος του προγράμματος του νέου κόμματος είναι να αναιρέσει την παροχή των δικαιωμάτων σε όσους υπερασπίστηκαν την στρατιωτική σύγκρουση το 2001 (αλβανικής, δηλαδή, καταγωγής) ένταξη στο ΝΑΤΟ με την συνταγματική ονομασία της χώρας και αναγνώριση από τα  Ηνωμένα Έθνη  της χώρας με το συνταγματικό της όνομα. Επίσης είναι υπέρ της οικονομικής σταθερότητας και της καλύτερης υγειονομικής περίθαλψης των ασφαλισμένων…
--
Τίτλος: «Формирана партијата Достоинство»
Δημοσίευση: Kurir, 7 Απρ. 11