Κοσσυφοπέδιο: Η KFOR πηγαίνει εσπευσμένα στο βόρειο τμήμα

Οι νατοϊκές δυνάμεις εστιάζουν την προσοχή τους στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο


Απρίλιος 16, 2011.

«Η κατάσταση στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, εξακολουθεί να είναι ευάλωτη, λόγων ορισμένων εγκληματικών στοιχείων. Συνεπώς η KFOR θα συγκεντρωθεί εκεί, προκειμένου να διατηρηθεί η ασφάλεια και η σταθερότητα της χώρας», δήλωσε ο διοικητής των νατοϊκών δυνάμεων, υποστράτηγος Erhard Buehler, στη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη Πρίζρεν.


Σύμφωνα με τον διοικητή της KFOR , η κατάσταση ασφαλείας στο Κοσσυφοπέδιο, είναι σταθερή, ενώ η KFOR   παρακολουθεί την κατάσταση της ασφάλειας, ώστε, να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο, παρά τη μείωση των δυνάμεων της.
"Έχουν έρθει εγκληματικά στοιχεία από το νότο", δηλώνει
ο Γερμανός υποστράτηγος

«Το βόρειο τμήμα της χώρας εξακολουθεί να αποτελεί χώρος αστάθειας. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι που ζουν εκεί δεν είναι ειρηνικοί. Θα εστιάσουμε την προσοχή μας  στο βόρειο μέρος του Κοσσυφοπεδίου με στόχο  την αποτροπή ενεργειών των εγκληματικών στοιχείων, τα οποία, στοιχεία, προέρχονται κυρίως από το νότιο μέρος»

Ο Γερμανός υποστράτηγος αναφερόμενος για τις συλλήψεις εννέα  πρώην μελών του UCK, δήλωσε ότι είναι παράλογο να συνδέονται αυτές με το σύνολο των μελών του UCK. «Αυτές οι περιπτώσεις αντιμετωπίζονται μεμονωμένα», είπε χαρακτηριστικά.
--
«KFOR-i i përqendruar në veri për shkak të elementeve kriminale»
Telegrafi, 16.4.2011.