Αλβανία: κατασχέθηκε ένας τόνος κοκαΐνης, 22 άτομα συνελήφθησαν


Μάιος 31, 2011.

Τίρανα.

Σχεδόν έναν τόνο κοκαΐνης και 160 κιλά χασίς κατασχέθηκαν ενώ συνελήφθησαν 22 εμπλεκόμενα άτομα στην Αλβανία από μια διεθνή αστυνομική επιχείρηση, υπό την ηγεσία της ισπανικής αστυνομίας και της Europol.

Μεταξύ των  κρατουμένων υπάρχουν γνωστά άτομα του υποκόσμου, της Ισπανίας, του Μαρόκου και της Αλβανίας.


Ο διευθυντής της Europol, Rob Wainwright,  δήλωσε ότι η επιχείρηση ήταν  ένα «σοβαρό πλήγμα»  κατά ενός από τα μεγαλύτερα διεθνή δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών. Το κύριο καθήκον της αστυνομίας είχε προληπτική δράση κατά ενδεχόμενης σύρραξης μεταξύ των συμμοριών. Σύμφωνα  με πληροφορίες, το πλήγμα αυτό,  θα έχει σοβαρές επιπτώσεις  στον υπόκοσμο, μέσα στις προσεχείς ημέρες, καθώς  θα προσπαθήσουν να αναδιανείμουν την αγορά.

Η κατασχεμένη ποσότητα ήταν κρυμμένη μέσα σε ένα βυτίο με φοινικέλαιο που μεταφέρονταν με πλοίο από την Κολομβία που είχε τελικό προορισμό την Αμβέρσα του Βελγίου, ενώ πρώτο στάδιο εκφόρτωσης ήταν η Αλβανία.

Το χασίς εντοπίστηκε σε ένα φορτηγό που ταξίδευε από την Ισπανία προς την Ολλανδία και την Ιταλία. Η έρευνα ξεκίνησε από την αστυνομία στην ισπανική πόλη  Tarragona.

Στην επιχείρηση αυτή  συμμετείχαν αστυνομικές αρχές επτά χωρών – Αλβανία, Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, πΓΔΜ και Σερβία.
--
Πηγή: «агенция БЛИЦ»