Πρόεδρος Αλβανοτσάμηδων : Να ενωθεί η Αλβανία με το Κοσσυφοπέδιο

 DPIU: "Η Αλβανία και το Κόσοβο να έχουν κοινές πρεσβείες"


Μάιος 3, 2011.

Σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων  (PDIU) στην πόλη  Σέρικ – της περιφέρειας του Ελμπασάν, ο πρόεδρος του κόμματος, Σπετίμ Ίντριζι, επανέλαβε για άλλη μια φορά, ότι το κόμμα των Τσάμηδων είναι εθνικό κόμμα και προωθεί  την πρωτοβουλία για την ενοποίηση της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο και την καθιέρωση κοινών Πρεσβειών, ως «πρωτοβουλία που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της αλβανικής διπλωματίας».


«Η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να ενσωματωθούν σε ένα κράτος, μέσα στα πλαίσια των διεθνών κανόνων και αρχών. Η οικονομική ένωση είναι ένα απαραίτητο στοιχείο που πάντα υποστηρίζαμε  και αποτελεί τον κεντρικό άξονα του προγράμματός μας. 
»Σήμερα ξαναλέμε, ότι η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να έχουν κοινή εξωτερική πολιτική και κοινές διπλωματικές αντιπροσωπείες. Όπως έχει η κάθε  χώρα. Αυτή είναι μια αναγκαιότητα της εποχής που εκφράζει τις ανάγκες του αλβανικού έθνους», δήλωσε ο Idrizi.

Ο πρόεδρος του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων προέτρεψε τους ψηφοφόρους της πόλης Cërrik –Σέρικ, να στηρίξουν τους υποψήφιους του PDIU, οι οποίοι αποτελούν εμπόδιο σε οποιαδήποτε αντι-αλβανική δράση.

--
«Shqipëria dhe Kosova duhet të bashkojnë ambasadat»
Δημοσίευση: ΙΝΑ, 2.5.2011.