Ιβάνοφ: Θα εξεταστεί η ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)»



Μάιος 10, 2011.

Στο περιθώριο της τρίτης συνόδου της παγκόσμιας πλατφόρμας για τη μείωση των κινδύνων από καταστροφές, στη Γενεύη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου των Σκοπίων, Γκεόργκι Ιβάνοφ με τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μοον.


Ο Ιβάνοφ δήλωσε μετά τη συνάντηση, ότι ο Γενικός Γραμματέας αναμένει μια νέα δυναμική στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για το όνομα της
χώρας, αλλά μετά τις εκλογές της 5ης Ιουνίου.

Ο Σκοπιανός πρόεδρος επανέλαβε την ετοιμότητα της πΓΔΜ για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, αλλά μέσα στο πνεύμα της διαδικασίας και των ψηφισμάτων του Οργανισμού.

Νωρίτερα, ο Ιβάνοφ, είχε σύντομη συνάντηση με τους σκοπιανούς δημοσιογράφους που τον συνόδευαν και δήλωσε ότι  η χώρα του δεν ανταποκρίνεται σε  προτάσεις που μπορούν να επηρεάσουν την ταυτότητα, το όνομα της γλώσσας και τον πολιτισμό.

«Η πρόταση «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)", δήλωσε ο Ιβάνοφ, αξίζει να εξεταστεί και να γίνει ενημέρωση στους πολίτες , ως πρόταση που είχε γίνει δεκτή στη σύνοδο κορυφής του Βουκουρεστίου.
» Η Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)/ Република Македонија (Скопје), δεν  θα επηρεάσει το ζήτημα της ταυτότητας. Αλλά μια τέτοια πρόταση πρέπει να περάσει  με δημοψήφισμα».

Ο Ιβάνοφ κάλεσε τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, να επισκεφθεί τα Σκόπια, αλλά δεν γνωστοποιήθηκε η πρόθεση του Μπαν Κι-μουν, στην πρόταση αυτή.
--
Πηγή: Канал 5 Телевизија