Βουλγαρία: Ο Σίντεροφ ζήτησε την ανάκληση του Αμερικανού Πρέσβη

Την απομάκρυνση του Αμερικανού Πρέσβη ζητά ο αρχηγός του κόμματος ATAKA


Μάιος 16, 2011.
Σόφια.
Ο αρχηγός του κόμματος ATAKA, Βόλεν Σίντεροφ/ Волен Сидеров, ζήτησε την απομάκρυνση του αμερικανού Πρέσβη στη Βουλγαρία Τζέιμς Γουόρλικ/ James Warlick.

Σε επιστολή  που απέστειλε στην  αμερικανίδα Υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, ο Σίντεροφ την ενημέρωσε για την ‘απρεπή συμπεριφορά’ του αμερικανού πρέσβη στη Βουλγαρία.


Ο αρχηγός του ATAKA υπενθύμισε το περιστατικό της 12ης Μαΐου, κατά το οποίο προσπάθησε να επιδώσει στον αμερικανό πρέσβη το λογαριασμό που έπρεπε να πληρώσουν οι ΗΠΑ, στη Βουλγαρία, ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς οι Αμερικάνοι έχουν εγκαταστήσει αεροπορικές βάσεις  στις περιοχές Μπέζμερ, Γιάμπολ και Γκράν Ιγνατίεβο στην περιοχή της Πλοβντίν (Φιλιππουπόλεως) καθώς και τη βάση στο Νόβο Σέλο, στην περιοχή του Σλίβεν.

Σύμφωνα με τον Σίντεροφ- μια τέτοια συμπεριφορά διπλωμάτη που κατέφυγε στον εκφοβισμό του,  θεωρείται απαράδεκτη και σε καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει  απειληθεί εκπρόσωπος της Εθνοσυνέλευσης και μάλιστα πρόεδρος ενός κόμματος του  Κοινοβουλίου από ξένο πρεσβευτή.  

«Δεν είναι η πρώτη φορά, Εξοχότατη, που υπερβαίνει τα όρια που του δίνει η διπλωματική του ιδιότητα, καθώς παρεμβαίνει με αλαζονικό τρόπο, στις εσωτερικές υποθέσεις μια κυρίαρχης χώρας, που έχει 130 χρόνια ιστορίας, νυν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

» Ο Πρέσβης Warlick προέβη σε επικρίσεις κυβερνητικών θεσμών και διένειμε εκτιμήσεις του για τα βουλγαρικά κόμματα και το πιο σκανδαλώδες, διένειμε επίσημη ανακοίνωση στην οποία ισχυριζόταν ότι η λαϊκή υποστήριξη προς το κόμμα μας μειώνεται, κάτι το οποίο είναι ψευδές. Και δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια των δημοσκοπήσεων», σημείωσε στην επιστολή του προς την Χίλαρι Κλίντον.

Εν κατακλείδι ο αρχηγός του κόμματος ATAKA, επιμένει ότι πρέσβης των ΗΠΑ στη Σόφια πρέπει να ανακληθεί διότι με τη συμπεριφορά του δυσφημεί τις Ηνωμένες Πολιτείες.
--
Πηγή: Информационна Агенция "Фокус"