Βουλγαρία- Σίντεροφ: «Ο Μουφτής χρηματοδοτείται από την τουρκική πρεσβεία»…


Μάιος 22, 2011.

Σόφια.

«Θα παρουσιάσουμε στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι το γραφείο του Μουφτή χρηματοδοτείται απευθείας από την τουρκική πρεσβεία».

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν  από τον αρχηγό του κόμματος Ataka, Βόλεν Σίντεροφ στην διάρκεια της εκπομπής «Με τέσσερα μάτια στη Νόβα ΤΒ».

«Με τα χρήματα αυτά δωροδοκούν τα βουλγαρικά όργανα», πρόσθεσε ο Βούλγαρος Πολιτικός.

«Οι μυστικές υπηρεσίες (SANS) πρέπει να ξυπνήσουν από το λήθαργό τους, είπε ο Σίντεροφ.


«Έχω μιλήσει με αρκετούς ανθρώπους της εθνικής ασφάλειας και μου είπαν ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από ότι νομίζουμε, αλλά δεν υπάρχει πολιτική βούληση».

Σύμφωνα με τον αρχηγό του ATAKA, στην ημέρα της εορτής για τη μνήμη των μαρτύρων του Batak: « Ο Δήμαρχος του Batak διοργάνωσε μαζορέτες, διαγωνισμούς και κεφτεδάκια την ημέρα αυτής της σφαγής. Η ημέρα αυτή είναι ημέρα μνήμης και λατρείας. Αν αυτό δεν είναι μια παρωδία στη μνήμη των μαρτύρων, τότε δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να είναι», είπε ο Σίντεροφ.

«Οι πολίτες της Batak με καλωσορίζουν για αυτό που έκανα. Τον δήμαρχο τον διώξανε αλλά τον κράτησε η αστυνομία», είπε ο βούλγαρος πολιτικός.

Ο Βόλεν Σίντεροφ, επιτέθηκε σήμερα και κατά του βουλευτή και αρχηγού του τουρκικού κόμματος MRF, Αχμέτ Ντογάν και ζήτησε να αρθεί η πολιτική ασυλία του κατηγορώντας τον για ευθύνες για την οργάνωση του ισλαμικού φονταμενταλισμού στη Βουλγαρία.

«Είναι ένοχος για τις ισλαμικές επιθέσεις των φονταμενταλιστών και δεν μπορεί να είναι πάνω από τους νόμους της Βουλγαρίας διαπράττοντας εγκλήματα κατά του κράτους», είπε ο Σίντεροφ.
--
Πηγή: информация от Агенция "КРОСС"