Σκόπια: Στην Αθήνα τραυματίστηκαν οκτώ, συνελήφθησαν είκοσι τέσσερις


Μάιος 11, 2011.

Οκτώ τραυματίες και 24 συλλήψεις και ζημιές, ήταν το αποτέλεσμα των σημερινών 
διαδηλώσεων στην Αθήνα, αναφέρει το σκοπιανό Κανάλ 5.


Οι αστυνομικές δυνάμεις στις βόμβες μολότοφ, στις πέτρες στα μάρμαρα στα ξύλα που πετούσαν οι διαδηλωτές, απάντησαν με δακρυγόνα και βόμβες- σοκ.

Οι περισσότεροι από τους τραυματίες είχαν αναπνευστικά προβλήματα, λόγω των αερίων που γέμισαν οι δρόμοι και οι διαδηλωτές ήταν αδύνατο να διαφύγουν. Ένα κορίτσι μάλιστα υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Ιδιαίτερη αναταραχή έγινε μεταξύ των αναρχικών και της αστυνομίας μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων.

Χιλιάδες πολίτες κατευθύνθηκαν προς το κτίριο της Βουλής, αναζητώντας την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Οι Έλληνες είναι δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι από την κυβερνητική πολιτική,  απαιτούν οι πολίτες να αναλάβουν την κατάσταση στα χέρια τους.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι καλή. Κάθε μέρα είναι χειρότερη. Αν συνεχίσει έτσι θα καταστραφεί και η Ελλάδα και οι Έλληνες», δήλωσε κάτοικος της Αθήνας.

«Νομίζω ότι το μόνο πράγμα που μπορεί να μας σώσει είναι η αντίδραση του λαού, η αντίσταση του λαού», δήλωσε ένας άλλος κάτοικος.

«Το εργατικό κίνημα και οι εργαζόμενοι όλων των συνδικάτων αναγκάστηκαν να περάσουν στην αντεπίθεση. Η κυβερνητική πολιτική δεν έχει καμία έξοδο. Δεν μας οδηγεί πουθενά. Δημιούργησε μόνο φτώχια και ανεργία», είπε ένας Έλληνας.

Οι διαδηλώσεις σήμερα ήταν μέρος της 24ωρης απεργίας που διοργανώθηκε από τα τρία μεγαλύτερα σωματεία στην Ελλάδα.
--
Πηγή: Канал 5 Телевизија