Βουλγαρικό Εθνικιστικό Κόμμα: «Δημοψήφισμα για το τζαμί της Σόφιας»

Δημοψήφισμα για το κόμμα του και το τζαμί της Σόφιας ζητάει ο Σίντεροφ


Μάιος 24, 2011.
Σόφια.

Μετά από πολλές αναφορές δημοσιευμάτων της τουρκικής μειονότητας στη Βουλγαρία, καθώς και άλλων οργανώσεων, όπως αυτής «της συμφωνίας του Ελσίνκι» της Βουλγαρίας, για απαγόρευση της δραστηριότητας του εθνικιστικού βουλγαρικού κόμματος Ataka, ο αρχηγός του ATAKA ζήτησε να γίνει δημοψήφισμα για το «Αν το κόμμα πρέπει να απαγορευτεί» και συγχρόνως να γίνει  δημοψήφισμα με το ερώτημα: «Μήπως πρέπει να σταματήσει η ήχος του τζαμιού στη Σόφια;»


Το Κόμμα ATAKA έχει ετοιμάσει έναν χάρτη στον οποίο εμφαίνονται οι φωλιές του ισλαμικού φονταμενταλισμού στη Βουλγαρία. Στη παρουσίασή του ο Βόλεν Σίντεροφ, δήλωσε:
«Στείλτε μας τις απόψεις σας, καλέστε μας, στείλτε μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τις θέσεις σας, μέσω επιστολής, με όποιο τρόπο νομίζετε,  για συγκεντρώσουμε τις απόψεις του βουλγαρικού λαού. Βλέπουμε τις απόψεις πέντε ή έξι ατόμων που δεν επιθυμούν  την παρουσία μας, για αυτούς θα ήταν καλύτερα να μην υπήρχαμε.

» Θέλουμε να γίνει ένα δημοψήφισμα, περιμένουμε τη συνδρομή σας σε αυτό για να σταματήσει η ήχος του τζαμιού της Σόφιας. Αν συγκεντρώσουμε 10 τοις εκατό των ψηφοφόρων του δήμου της Σόφιας, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να πραγματοποιήσει την απόφαση αυτή», είπε ο Σίντεροφ.
--
Πηγή: информация от Агенция "КРОСС"