Σκόπια: “Η πΓΔΜ επιβιώνει χάρη στη θέληση των Αλβανών”

Ο Imer Ismaili,(δ) πολιτικός αναλυτής, ισχυρίζεται ότι η ύπαρξη της πΓΔΜ
οφείλεται στην πολιτική βούληση των Αλβανών


Μάιος 14, 2011.

Μεγάλη έκταση δόθηκε στον αλβανόφωνο Τύπο των Σκοπίων, η άποψη του πολιτικού αναλυτή Κεκενόφσκι Ζόβε, ο οποίος δήλωσε ότι τα σλαβικά κόμματα της χώρας μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή των Αλβανών.


«Θα μπορούσαν, δηλαδή, να αποκτήσουν κυβερνητική πλειοψηφία ώστε να αποκλείσουν  τα αλβανικά κόμματα  από έναν κυβερνητικό συνασπισμό», σημειώνει χαρακτηριστικά  ο πολιτικός αναλυτής.

Η άποψη αυτή έφερε την αντίδραση του Αλβανού πολιτικού αναλυτή των Σκοπίων,  Ιμέρ Ισμαίλι,  ο οποίος δήλωσε ότι διαφωνεί με μια τέτοια άποψη και ότι αυτές οι ιδέες είναι  του παρελθόντος.

Ο Σλάβος πολιτικός αναλυτής είπε συγκεκριμένα:

«Όπως είναι σήμερα διαρθρωμένα τα πολιτικά κόμματα, επάνω σε μια, αποκλειστική, εθνική βάση, συνειδητοποιεί κανείς την πρόταση  μου. Δεν πιστεύω ότι για τη  δημιουργία μιας  πολιτικής πλειοψηφίας στη χώρα, δεν  είναι απαραίτητη η σύνδεση της, με το αλβανικό στοιχείο», δήλωσε Κεκενόφσκι.

Αντίθετη,  άμεση αλλά και απειλητική ήταν η θέση του Αλβανού αναλυτή:

«Τα άτομα που εκδηλώνουν τις ιδέες αυτές δεν ζουν την πραγματικότητα. Εξακολουθούν να μην συνειδητοποιούν ότι  η πΓΔΜ επιβιώνει χάρη στην πολιτική και νομική βούληση των Αλβανών. Οποιαδήποτε άλλη θέση ενέχει πολιτική μυωπία, όπως αυτή των Σλάβων και αυτό είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι για τους ίδιους και όχι για τους Αλβανούς», δήλωσε ο Imer Ismaili, πολιτικό αναλυτής.
--
Πηγή: Alsat-m, 14.5. 2011.