Σκόπια: «Και οι τρομοκράτες του UCK στις βουλευτικές λίστες»...

Ο καταζητούμενος του UCK   Džezair Šaćiri Hodža


Μάιος 10, 2011.

Στους καταλόγους των πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών, που θα διεξαχθούν στις πέντε Ιουνίου στην πΓΔΜ, συμπεριλαμβάνονται και διοικητές των παραστρατιωτικών οργανώσεων του Αλβανικού Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού ( UCK), αλλά ακόμη δεν έγινε γνωστό αν θα περάσουν από το «φίλτρο» της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής, αναφέρεται σε δημοσίευμα της σερβικής διαδικτυακής πύλης  «Vestionline».


Στον κατάλογο των βουλευτών του κόμματος ‘Δημοκρατική Ένωση των Αλβανών’ (DUA), στην δεύτερη εκλογική περιφέρεια, βρίσκεται το όνομα του πρώην διοικητή παραστρατιωτικής οργάνωσης και μέλους του UCK, Ντζεζάιρ Σακίρι Χότζα, ως υποψήφιου για το Κοινοβούλιο της πΓΔΜ.

Μετά την ολοκλήρωση της λίστας των κοινοβουλευτικών εδρών, ο Χότζα πήγε στο χωριό Tanusevci, στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, περιβαλλόμενος από ένα μεγάλο αριθμό ενόπλων πρώην μαχητών του UCK.

Στο μεταξύ η σκοπιανή αστυνομία δε επέτρεψε να εισέλθει στο χωριό  με την ένοπλη συμμορία του στο Tanusevci καθώς και σε τρία άλλα χωριά που βρίσκονται στην περιοχή  του ‘Σκοπιανού Μαυροβουνίου’/ Skopske Crne Gore,  (ορεινή περιοχή των Σκοπίων  που συνορεύει με το Κοσσυφοπέδιο).

Ο Σακίρι είχε δράσει στα χωριά της περιοχής, κατά το 2001.  Μάλιστα οι Αλβανοί της περιοχής αυτής,  είχαν εξεγερθεί τον Ιούνιο του περασμένου έτους,  κατά των  σκοπιανών κυβερνητικών δυνάμεων για τα υποτιθέμενα «ανθρώπινα δικαιώματά τους»,  και για τη δημιουργία της  λεγόμενης «δημοκρατίας του Τανουσέφσι» ( του χωριού).
Η Κρατική Εκλογική Επιτροπή αυτές τις ημέρες θα πληροφορηθεί εάν ο ονομαζόμενος στην λίστα των υποψήφιων βουλευτών του κόμματος DUA είναι ο γνωστός Σακίρι, τον οποίο το Υπουργείο Εσωτερικών είχε τυπώσει το πρόσωπό του σε αφίσα και τον καταζητούσε.

Ο Σακίρι παλαιότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε καυχηθεί ότι οι αντάρτες του κατείχαν βαρέα όπλα και ότι η «δημοκρατία του Τανουσέφσι» θα προσχωρήσει στη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου.

--
Πηγή: Vesti on line, srbjia