Αλβανία: 15 βουλευτές υποστηρίζουν την «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία»


             "...αν δεν ψηφιστεί από τη Βουλή θα γίνουν κοινωνικές συγκρούσεις"

Ιούνιος 26, 2011.

Ο αντιπρόεδρος του Αλβανικού Συμβουλίου Δικαιοσύνης, Κρέσνικ Σπαχίου, δήλωσε την Κυριακή, ότι 15 βουλευτές υποστηρίζουν την πρωτοβουλία των πολιτών για την τροποποίηση του νόμου περί δήλωσης της εθνικότητας και της θρησκείας, στην απογραφή του πληθυσμού που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

(σ.σ. να μην δηλώνεται, δηλαδή, ούτε η εθνικότητα, ούτε η θρησκεία των απογραφομένων πολιτών- για να μην δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία των μειονοτήτων στην Αλβανία, κυρίως της ελληνικής)


Η δήλωση αυτή, έρχεται μερικές ημέρες μετά  την κατάθεση στη Βουλή των τροποποιήσεων του νόμου για την απογραφή, ενώ ο κ. Σπαχίου, υποστηρίζει ότι έχει στόχο να επιτευχθεί συναίνεση των δύο κύριων πολιτικών κομμάτων.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, στις πολλές προσπάθειές του να μην εμποδιστεί αυτή η πρωτοβουλία.

«Είναι γεγονός ότι υπάρχει  ισχυρή βούληση ώστε να ασκηθεί πίεση στο Κοινοβούλιο για την εξασφάλιση των αναγκαίων ψήφων αν το Δημοκρατικό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό  συναινέσουν στην αλλαγή αυτού του νόμου.

Εξάλλου ένας αριθμός μεγαλύτερος των δεκαπέντε βουλευτών, οι οποίοι ανήκουν και στην κυβερνητική πλειοψηφία αλλά και στην αντιπολίτευση έχουν προσυπογράψει την τροποποίηση του νόμου», είπε ο Σπαχίου.

Ο Κρέσνικ Σπαχίου δεν δίστασε να πει ότι εάν δεν ψηφιστεί από τη αλβανική βουλή η πρωτοβουλία της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας»- Aleancën Kuq e Zi, θα προκληθούν κοινωνικές συγκρούσεις.

«Αρκεί να φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν βάζαμε τις θρησκευτικές και εθνικές κοινότητες σε ένα αγώνα για το ζήτημα αυτό, θα ξεσπούσαν χωρίς αμφισβήτηση  κοινωνικές συγκρούσεις», είπε ο Σπαχίου.

--
 Πηγή: Gazeta Tema, 26.6.2011