Σκόπια: Ο Αχμέτι θέτει όρους για συμμετοχή του σε κυβερνητικό συνασπισμό

                                                    Ο Αλί Αχμέτι (α) συνομιλεί με τον Σόρενσεν

Ιούνιος 8, 2011.

Ο αρχηγός του αλβανικού κόμματος «Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση»/DUI, Αλί Αχμέτι, δήλωσε σήμερα ότι η συμφωνία συνεργασίας,  για την δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού στην πΓΔΜ,  πρέπει να εμπεριέχει τη δέσμευση της ένταξης της χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.


Ο αλβανός αρχηγός του πρώτου αλβανικού κόμματος των Σκοπίων, τόνισε ακόμη, ότι  οι προτεραιότητες για το κόμμα του, είναι η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, η οικονομική ανάπτυξη οι οποία θα μειώσει  την διογκωμένη  ανεργία και θα έχει ως αποτέλεσμα την  βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της χώρας.

Ο Αχμέτι επεσήμανε ότι το κόμμα του θα συμμετάσχει στο σχηματισμό μιας κυβέρνησης, εφ’ όσον θα εφαρμοστεί πλήρως η Συμφωνία της Οχρίδας, η οποία αποτελεί το θεμέλιο του πολυεθνικού κράτους της πΓΔΜ, και με την προοπτική αυτή ανοίγεται ο δρόμος για την ένταξη της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Οι δηλώσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Αλβανός πολιτικός των Σκοπίων με τον πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πΓΔΜ, Peter Sorensen.

Κύριο θέμα της συζήτησης που είχαν οι άνδρες ήταν τα αποτελέσματα της 5ης Ιουνίου και οι προτεραιότητες της χώρας μετά τις βουλευτικές εκλογές.
--
Πηγή:  ina-online