Σέρβος Πατριάρχης: Απαράδεκτη η διάσκεψη του ΝΑΤΟ στο Βελιγράδι…


Ιούνιος 15, 2011.

KURŠUMLIJA.

Ο  Πατριάρχης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Ειρηναίος, δήλωσε την Τρίτη στην Kursumlija, ότι η στρατιωτική στρατηγική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, ήταν απαράδεκτη, διότι «οι πληγές που προκλήθηκαν από το ΝΑΤΟ προς το σερβικό λαό, δεν έχουν ακόμη επουλωθεί».


«Πώς να δεχθείς κάτι που μέχρι χθες ήταν ένας πικρός εχθρός, ο οποίος προξένησε σοβαρές πληγές στο λαό, στην οικονομία μας. Δεν ξέρω αν με αυτήν την διάσκεψη θα μπορούσαμε να θεραπευτούμε, βάζοντας ένα βρώμικο φάρμακο στις πληγές μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ειρηναίος κατά τη λειτουργία στην εκκλησία της Κουρσούμλιτζας.

Το μεγαλύτερο στρατιωτικό συνέδριο στον κόσμο, με περίπου 200 συμμετέχοντες από 60 χώρες, πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι και διοργανώθηκε από τη Συμμαχική Διοίκηση για το μετασχηματισμό του ΝΑΤΟ.

Στη Θεία Λειτουργία, παρέστησαν ο δήμαρχος της Κουρσούμλιτζας, Βέσνα Γιακοβλίεβιτς και εκπρόσωποι όλων των τοπικών επιχειρήσεων και δημόσιων οργανισμών.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος είπε ότι με την άφιξή του στην Κουρσούμλιτζα, ήθελε να ευχαριστήσει τους πιστούς της πόλης, επειδή, όπως είπε, άφησε την Μητρόπολη της Νις μετά από 30 χρόνια παραμονής του σε αυτήν.


--
Πηγή: Beta