Διαμαρτυρίες στην Ελλάδα: Η αστυνομία ενισχύει την προστασία του Κοινοβουλίου


Ιούνιος 15, 2011.

Στους κεντρικού δρόμους της Αθήνας έχει διακοπεί η κυκλοφορία προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδηλωτές οι οποίοι έχουν πλημμυρίσει το κέντρο της πόλης, ενώπιον του Κοινοβουλίου, διαμαρτυρόμενοι για τα κυβερνητικά μέτρα κατά της κρίσης.
Επιπλέον, αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί  για να κρατήσουν σε ασφάλεια το Κοινοβούλιο. Μεγάλα μεταλλικά οδοφράγματα έχουν στηθεί πριν από την είσοδο του κτηρίου.
Έχουν κινητοποιηθεί περίπου 5.000 αστυνομικοί και 32 ομάδες των ειδικών δυνάμεων των ΜΑΤ. Ορισμένοι, μάλιστα, έχουν έρθει από άλλες πόλεις και βρίσκονται σε  πλήρη ετοιμότητα σε 4 βασικά σημεία της Αθήνας.


Ώρα 13:00: Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ρίξει δακρυγόνα 
Οι διαδηλωτές για 20η ημέρα, διαμαρτύρονται μπροστά από την Βουλή των Ελλήνων ενισχυόμενοι από δημοσίους υπαλλήλους και εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι απεργούν σήμερα, δημιουργώντας μια ανθρώπινη αλυσίδα για να σταματήσουν τους βουλευτές να εισέλθουν στο Κοινοβούλιο, στο οποίο αναμένεται να συζητηθεί και να εγκριθεί το σχέδιο δράσης.
Η κατάσταση είναι τεταμένη από τις πρώτες πρωϊνές ώρες καθώς οι διαδηλωτές ήρθαν κοντά στα μεταλλικά εμπόδια που τοποθετήθηκαν μπροστά από το κοινοβούλιο.
Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται και αμφισβητούν τα δύσκολα οικονομικά μέτρα τα οποία ελήφθησαν από την κυβέρνηση Παπανδρέου.
Σήμερα, στο Κοινοβούλιο είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με σκοπό τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού.
Σήμερα όλη η Ελλάδα απεργεί. Τρένα, πλοία και λεωφορεία δεν λειτουργούν, οι δημόσιες υπηρεσίες είναι κλειστές και στα νοσοκομεία  υπάρχει μόνο το απαραίτητο προσωπικό.
Οι πολιτικοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστηρίζουν ότι οι Έλληνες πολιτικοί θα πρέπει να συναινέσουν σε περαιτέρω περικοπές των δαπανών και αυξήσεων των φόρων, αν η Ελλάδα θέλει να λάβει άλλο ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας.
Το οικονομικό πακέτο το οποίο λαμβάνει η Ελλάδα από το περασμένο έτος ελάχιστα έχει βοηθήσει την χώρα στην αντιμετώπιση του τεράστιου χρέους της.

--
Πηγή: Balkan Web
Φωτογραφίας από κάμερα Zougla.gr