Ισλάμ: Οι επιθέσεις κατά των μουσουλμάνων έγιναν συχνότερες και πιο βίαιες


Ιούνιος 18, 2011.

Λόγω των ολοένα και συχνότερων επιθέσεων εναντίον τόπων λατρείας και θρησκευτικών ηγετών, οι Βρετανοί Μουσουλμάνοι ζητούν να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες για τις αυξανόμενες ποινικές πράξεις που στρέφονται εναντίον τους.

«Οι επιθέσεις με κριτήριο την Ισλαμοφοβία, επιθέσεις σε ανθρώπους και περιουσίες μουσουλμάνων, εκτελούνται από μια μικρή μειοψηφία, αλλά ο αριθμός των περιστατικών αυτών αυξάνεται» είπε ο Μουράτ Φαρούκ, γενικός γραμματέας του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανίας (MCB).


«Πολλά γεγονότα έχουν ταξινομηθεί,  αλλά γίνεται ανάγκη να αποκτήσουμε έναν συστηματικό τρόπο καταγραφής παρακολούθησης και ανάλυσης αυτών των επιθέσεων».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας το 2010 πραγματοποιήθηκαν 1200 επιθέσεις κατά μουσουλμάνων στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Επιθέσεις δέχθηκαν ιμάμηδες και προσωπικό των τζαμιών, έγιναν, ακόμη, και επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, επιθέσεις με τούβλα στα παράθυρα, γουρούνια τοποθετήθηκαν στην είσοδο των τζαμιών και των μιναρέδων. Έγινα ακόμη βανδαλισμοί και αναγραφές προσβλητικών μηνυμάτων.

Τον περασμένο Απρίλιο βεβηλώθηκε το μουσουλμανικό νεκροταφείο στο High Wycombe.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι αντι-μουσουλμανικές επιθέσεις έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.
«Υπάρχουν τμήματα της κοινωνίας μας που είναι βαθιά καχύποπτα με τους μουσουλμάνους. Πολλά μέλη της κοινωνίας είναι αρνητικά στην κατασκευή μουσουλμανικών τεμενών, επηρεαζόμενα  από την ιδέα του εξισλαμισμού της Ευρώπης».

Αναλυτές κατηγορούν  την έλλειψη πολιτικής βούλησης για την μη ορθή καταγραφή των αντι-μουσουλμανικών επιθέσεων.

Ο Τατζί Μουσταφά,  εκπρόσωπος της «Χιμπ ουτ Ταχρίρ»  στη Μεγάλη Βρετανία, κατηγόρησε την βρετανική κυβέρνηση για την άνοδο του μίσους εναντίον των μουσουλμάνων.

«Οι ξενοφοβικές επιθέσεις έχουν αυξηθεί κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων που έχουν αλλάξει» είπε.
« Τα μέσα ενημέρωσης μέσα από μια παραπλανητική συμμαχία δαιμονολογούν για  το Ισλάμ και το εκλαμβάνουν ως μέρος ξένης προπαγάνδας».

Μια έρευνα του Evening Standard έχει δείξει ότι ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού του Λονδίνου έχει αρνητική γνώμη για τους Μουσουλμάνους.


--
Πηγή: Ισλάμ Βοσνίας- Islam Bosna