Γερμανοί στρατιώτες «παίζουν» με παιδιά τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου


Γερμανοί στρατιώτες μαθαίνουν στα παιδιά πως να πυροβολούν  σπίτια της Μιτρόβιτσας του Κοσσυφοπεδίου

Ιούνιος 4, 2011.

Σε στρατόπεδο,  στο Reichenhall της Γερμανίας, στη διάρκεια  της ‘Ημέρας  των Επισκεπτών’, οι γερμανοί στρατιώτες παρουσίασαν στα παιδιά που επισκέπτονταν την στρατιωτική μονάδα, παιχνίδια ‘βγαλμένα’ από τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου.


Το θέμα έφθασε στον Τύπο και η ηγεσία του γερμανικού στρατού έχει αρχίσει έρευνες σύμφωνα με  την τηλεόραση NTV και τις γερμανικές εφημερίδες Tages Zeitung, Münchner Merkur κ.α.

Τα παιδιά επισκέπτες υπό την διεύθυνση των στρατιωτών μάθαιναν πώς να χειρίζονται τα όπλα  και να πυροβολούν  τα μικρά ξύλινα σπιτάκια που αυτοσχεδίασαν οι στρατιώτες, παρουσιάζοντας με τον τρόπο αυτόν την πόλη Μιτρόβιτσα του Κοσσυφοπεδίου.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι στην Μιτρόβιτσα,  είχε γίνει πεδίο αιματηρών συγκρούσεων κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μεταξύ ναζιστών και  ανταρτών, αλλά, και πεδίο μαχών, το 1999,  με τα στρατεύματα της KFOR. Στις τελευταίες, μάλιστα, συμμετείχε η 23η  ορεινή ταξιαρχία του Bad Reichenhall.

Η Ανώτατη Διοίκηση της Bundeswehr επέκρινε το γεγονός αυτό. Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «θα  πραγματοποιηθούν νομικές και πειθαρχικές διαδικασίες». Πρόσθεσε ακόμη ότι  τα ‘παιχνίδια’ αυτά εκτός που παραβιάζουν  την κοινωνική ηθική υπάρχει και παραβίαση των κανόνων που διέπουν το γερμανικό στρατό.

«Άτομα κάτω των 18 ετών δεν έχουν κανένα δικαίωμα και σε καμία περίπτωση  να φέρουν όπλα και αυτή η περίπτωση θα ελεγχθεί από το Bundeswehr», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού στρατού.


--
Πηγή: Telegrafi, 4.6.2011.