Σκόπια: Προεκλογική εμπλοκή των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών


"Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες συνδέονται με το Σκοπιανό σοσιαλιστικό Κόμμα,
 που είναι μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς της οποίας πρόεδρος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου"... και πολλά άλλα  ύποπτα και προπαντός... προεκλογικά... στον Τύπο των Σκοπίων...


Ιούνιος 3, 2011.

«Τις τελευταίες 15 ώρες, πριν από το κλείσιμο της προεκλογικής εκστρατείας, παίζονται βρώμικα παιχνίδια  από ορισμένες πολιτικές δομές, οι οποίες υποστηρίζονται από  ελληνικές και βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες, καθώς προβαίνουν  σε απελπισμένες κινήσεις για να καταρρεύσει η απήχηση  που έχει στο λαό η σκοπιανή κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι.

»Τι εννοούμε:


»Σήμερα στην  βουλγαρική ιστοσελίδα  Bivol.bg, δημοσιεύθηκε ένα τηλεγράφημα – πιθανότατα πλαστό- που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες επικαλούνται ως πηγή την Wikileaks και σύμφωνα με αυτό, η αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια  έστειλε έκθεση στην Ουάσιγκτον, το 2009,  ότι  η κυβέρνηση των Σκοπίων ασκεί μεγάλες πιέσεις στην δικαστική εξουσία, για μια υπόθεση που  ανακοινώθηκε στα τέλη του 2010 (σ.σ.πιθανόν για να συλληφθεί και να φυλακιστεί ο εκδότης των αντιπολιτευτικών ΜΜΕ των Σκοπίων).

»Οι πληροφορίες δημοσιεύθηκαν μόνον από την  αναφερόμενη βουλγαρική ιστοσελίδα, η οποία επικαλείται δημοσίευση του Wikileaks στοχεύοντας στην παραποίηση των στοιχείων της δημόσιας πολιτικής ζωής των Σκοπίων, με τη λογική ότι  κανείς δεν μπορεί να διαψεύσει την αμερικανική πλευρά.
 Η δημοσίευση αυτή  προκάλεσε ισχυρή αντίδραση και κατακραυγή των εμπειρογνωμόνων και των διπλωματικών κύκλων  στα Σκόπια.

»Μιλάμε τώρα για  φερόμενες σχέσεις των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών με δομές των μέσων ενημέρωσης της πΓΔΜ, οι οποίες τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να πείσουν  τον σκοπιανό λαό να σκύψει την σπονδυλική στήλη, δημιουργώντας προσομοιώσεις των διαπραγματεύσεων για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας.

»Κατά παράδοξο τρόπο, η ίδια πολιτική δομή  και τα ΜΜΕ, συνδέονται με την Ελλάδα, μέσω του γραφείου της προέδρου Ραντμίλα Σεκέρινσκα (σ.σ. προέδρου του SDSM) με την Σοσιαλιστική  Διεθνή, της οποίας πρόεδρος είναι ο Παπανδρέου, καθώς εμπλέκονται και ύποπτα κορυφαία μέλη του ιδρύματος ΕΛΙΑΜΕΠ  στην υπόθεση αυτή.

»Παρατηρούμε, επίσης, και μία άλλη βρώμικη παρέμβαση,  με την οποία ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, με δήλωσή του προσπαθεί να επηρεάσει την εκλογική διαδικασία στην πΓΔΜ, τονίζοντας για μια αλλαγή στάσης  της Σκοπιανής Κυβέρνησης, στην προσέγγιση για την επίλυση της ονομασίας, στην οποία δήλωση το κόμμα VMRO-DPMNE αντέδρασε έντονα.

»Ως κατακλείδα θα θέταμε το ερώτημα ποιοι έχουν συμφέροντα να κατασκευάζουν τέτοια παιχνίδια, που είναι εκτός των  συμφερόντων του σκοπιανού λαού και του μέλλοντός του και επηρεάζουν τα πολιτικά κόμματα και την πολιτική πορεία τους».


--
Πηγή: Kurir, Skopje